Odborná praktická výuka ve firmě ANTOLIN LIBAN, s.r.o.

Ve středu 8. listopadu 2023 se naše S4E, konkrétně její polovina, a to Éčka (obor Počítačové řídicí systémy a elektrotechnika), zúčastnila praktické výuky ve firmě ANTOLIN LIBAN, s.r.o. na pobočce v Lipovce. Výuka proběhla pod dozorem ředitele SPŠ ELIT Ing. Milana Maršíka a jednoho ze zaměstnanců závodu v Libáni pana Pošepného, který se zabývá automatizací, integrací a údržbou výrobních linek. Naše skupina je plná milovníků automobilů, pro jsme dopředu věděli, čím se firma zabývá. Takže skutečnost, že firma Antolin vyrábí palubní desky a nejrůznější obložení interiérů pro světové automobilky, jako třeba Škoda, Volkswagen, BMW, Mercedes, Audi a další, nebyla překvapením. Pan Pošepný nás nejdříve krátce seznámil s historickými PLC automaty a vysvětlil nám, jak funguje samotný postup při programování PLC jednotek. Po rychlém představení jsme se dostali k jednoduché problematice dopravního pásu s lisem. Pás s lisem byl postaven na jednoduchém pneumatickém systému a řídící jednotce od společnosti SIEMENS. Po krátké instruktáži, co má být výstupem a jak se připojit k PLC automatu, jsme začali se samotným programováním. Při programování jsme narazili na nejeden problém, který jsme museli řešit. Správnost napsaných kódů jsme si mohli hned ověřit v praxi a probrat s odborníkem naše dotazy. Toto je jeden z důvodů, proč jsou tyto spolupráce s externími firmami k nezaplacení. Z praktické výuky jsme si odnesli cenné zkušenosti, rozšířené obzory a poznatky, kam se mohou ubírat naše kroky po maturitě. Jan Lorenc S4E [See image gallery at spselitdobruska.cz] The post Odborná praktická výuka ve firmě ANTOLIN LIBAN, s.r.o. appeared first on SPŠel•it Dobruška.

projít na článek

Biologie

Praktická výuka v laboratoři doplňuje teoretické hodiny biologie. Žáci oboru agropodnikání a veterinářství si v Kuchyňce „nalovili“ různé vzorky, které pak zkoumali v laboratoři. Pod mikroskopem pozorovali řasy i sinice a drobné bezobratlé živočichy. V d

projít na článek

Výuka i zábava v pomaturitních kurzech v jazykové škole Amigas

Že výuka angličtiny nemusí být jen pasivní sezení nad učebnicí a memorování slovíček, to v naší jazykové škole Amigas vědí Článek Výuka i zábava v pomaturitních kurzech v jazykové škole Amigas se nejdříve objevil na Jazyková škola AMIGAS.

projít na článek

Výuka v pátek 10. září

V pátek 10. září bude ve škole výuka probíhat dle stávajícího rozvrhu hodin.

projít na článek

Domácí výuka žáků Gymnázia Dačice

Jak bude probíhat domácí výuka žáků gymnázia po dobu státem nařízené karantény, vysvětluje ve svém sdělení ředitel školy Mgr. Milan Točík.

projít na článek

Praktická maturitní zkouška 2023

Ve dnech 18. 20. dubna 2023 probíhala na naší škole praktická maturitní zkouška z cestovního ruchu a gastronomie.

projít na článek