Biologie

Praktická výuka v laboratoři doplňuje teoretické hodiny biologie. Žáci oboru agropodnikání a veterinářství si v Kuchyňce „nalovili“ různé vzorky, které pak zkoumali v laboratoři. Pod mikroskopem pozorovali řasy i sinice a drobné bezobratlé živočichy. V doneseném vzorku vody zjišťovali pH a tvrdost vody. V založeném senném nálevu jsme viděli hlavně trepky.

projít na článek

Jaké to vlastně je pracovat v laboratoři?

MOLBIB – kurz molekulární biologie a genetiky, který každoročně pořádá Jihočeská univerzita – fakulta přírodních věd v Českých Budějovicích, umožňuje zájemcům, budoucím maturantům z chemie či biologie, vyzkoušet si práci v laboratoři na vlastní kůži.

projít na článek

Jak pochopit Šumavu

Jaký je současný stav šumavské krajiny? O tom k nám na gymnázium přijeli přednášet přírodovědci z Katedry biologie ekosystémů Jihočeské univerzity.

projít na článek

Nová laboratoř biologie a chemie

Během letních prázdnin vzniká na gymnáziu nová učebna pro výuku přírodovědných předmětů. V posledních srpnových týdnech finišují stavební práce.

projít na článek

Návštěva Ústavu biologie obratlovců ve Studenci

Věděli jste, že ve Studenci u Třebíče se nachází detašované pracoviště Akademie věd České republiky? Že je vybaveno moderními laboratořemi? Že se v něm nachází také chovné zařízení pro drobné savce, ptáky i obojživelníky? Že ne? Tak teď už to víte.

projít na článek

Terénní exkurze z biologie a zeměpisu do Českého Krumlova a CHKO Blanský les

"Šedivá je teorie, zelený strom života." U vědomí tohoto rčení vyrazili druháci a sexta na konci června na exkurzi do terénu CHKO Blanský les.

projít na článek