Nový vlak + nová trať = 2x více cestujících. TGV Océane na VRT Paříž – Bordeaux.

Začátkem července 2017 byl zahájen provoz na nové francouzské vysokorychlostní trati LGV Sud Europe Atlantique (LGV SEA), také nazývané jako LGV Sud-Ouest. Byla postavena mezi městy Tours a Bordeaux, aby zrychlila spojení Paříže a jihozápadu Francie (Bordeaux, Toulouse, La Rochelle). Prodloužila už existující LGV Atlantique, která končila u Tours. 302 km nové vysokorychlostní tratě (320 Pokračování textu Nový vlak + nová trať = 2x více cestujících. TGV Océane na VRT Paříž – Bordeaux. The post Nový vlak + nová trať = 2x více cestujících. TGV Océane na VRT Paříž – Bordeaux. appeared first on Vysokorychlostní železnice.

projít na článek

Na cestu – průvodce Paříž

> Paříž je jedna z nejzajímavějších a nejnavštěvovanějších evropských metropolí. Patří také mezi oblíbené destinace českých turistů – ať individuálních či cestujících organizovaně. Proto každého zajisté potěší obsáhlý průvodce Paříží, který v češtině vydá

projít na článek

V říjnu další významný nárůst cestujících na kanárských letištích

Nejsilnější nárůst cestujících registruje v říjnu letiště na ostrově Gran Canaria, které odbavilo v tomto měsíci 1,068.881 cestujících (+14,2%) a zařadilo se na celkově páté místo ve Španělsku (Madrid, Barcelona, Mallorka, Malaga, Alicante, Gran Canaria).

projít na článek

Velké vlakové dobrodružství

Je skoro půlnoc, naprostá tma a tak alespoň poslouchám pravidelný rytmus, který vydává vlak v kterém se právě vezu. Vlak projíždějící africkou pustinou. Připadá mi to jako sen, ale přitom je to realita. Zvuky vlaku, přítomnost mých spolucestujících, teplo

projít na článek

Letiště hlásí další rekordní měsíc, tentokrát leden 2017

Nový turistický rok začal pro Kanárské ostrovy více než dobře. Všechna letiště hlásí dohromady 3,497.583 cestujících, což je o 6,6% více než v lednu předchozího roku. 

projít na článek

Linka Bratislava - Paříž

Ryanair zahajuje od 31.3. přímé lety Bratislava - Paříž Beauvais. Létá se středa, pátek a neděle.

projít na článek