Letošní trofej pro vítěze Olympiády z českého jazyka směřuje zásluhou Terezy Stuchlíkové na naše gymnázium!

Na 100 soutěžících ze základních škol a víceletých gymnázií našeho okresu se minulé pondělí zúčastnilo okresního kola prestižní Olympiády v českém jazyce. V nabité konkurenci suverénně zvítězila naše Tereza Stuchlíková z 2. E! Velmi dobře obstála i druhá reprezentantka naší školy Alžběta Jandačková, když se umístila v lepší polovině výsledkové listiny. V rozhovoru přinášíme detailní informace ze zákulisí soutěže!

projít na článek

Okresní kolo olympiády z českého jazyka

Ve dnech 29. a 30. ledna 2018 se konala okresní kola olympiády z českého jazyka v Jindřichově Hradci. V pondělí 29. 1. reprezentovala naši školu v I. kategorii (2. stupeň ZŠ a příslušné ročníky víceletých gymnázií) Alexandra Palánová z kvarty.

projít na článek

Krajské kolo dějepisné olympiády

Naše gymnázium už má (skoro) tradiční zastoupení v krajském kole dějepisné olympiády. Letos to museli naši borci zvládnout online. A poradili si s tím úspěšně.

projít na článek

Okresní kolo olympiády v německém jazyce

Dne 17. února se v Jindřichově Hradci konalo okresní kolo olympiády v německém jazyce. Naše gymnázium zastupovali Honza Phat (septima), Kristýna Poláčková (3. ročník) a Iva Pham (kvarta).

projít na článek

Okresní kolo chemické olympiády

Okresní kolo chemické olympiády v Jindřichově Hradci se uskutečnilo dne 5. 3. 2018. Gymnázium Dačice reprezentovala žákyně kvarty Alexandra Palánová.

projít na článek

Školní kolo olympiády v německém jazyce

Poslední lednový den se nerozdávalo jen vysvědčení, ale soutěžilo se i ve znalostech němčiny! Sedm statečných (šest dívek a jeden mladík) neohroženě nastoupilo před pětičlennou porotu složenou z vyučujících. Utkali se v disciplínách, jakými byly poslech,

projít na článek