Květák

Květák je oblíbenou košťálovou zeleninou, kterou člověk získal vyšlechtěním divoké brukve zelné (stejně jako například kedluben, zelí či kapustu). V případě květáku využíváme jako zeleninu zdužnatělé květenství. Při nedostatečném umytí hrozí nepříjemný a velmi intenzivní zápach, který téměř nelze odstranit. 100 g květáku obsahuje 24 mg kyseliny močové.

projít na článek

Jak dělají zapečený květák Kluci v akci

Kluci v akci dělají zapečený květák v bešamelu společně s marinovanými kotletami. Používají k tomu mimo květáku i zelené romanesco, houby lišky a chuť masa doplňují marinádou v congacu nebo v brandy. Celý recept je koncipován na čtyři porce a jeho příprav

projít na článek

Květákové placičky

Recept na květákové placičky nám zanechaly naše babičky pro svou vynikající chuť. Květákové placičky se podle nich mohou stát pochoutkou i pro ty, kteří květák jako takový nemusí. V placičkách ho totiž ani nepoznáte. Pokud si do nich přidáte ještě jako zp

projít na článek

Květáková polévka

Květáková polévka se nejčastěji vaří v létě a na podzim, kdy je dostatek čerstvého květáku. V dnešní době si však můžeme květák koupit kdykoli, ale čerstvý je samozřejmě úplně něco jiného. Chutná naprosto jinak. Připravit květákovou polévku lze mnoha různ

projít na článek

Květáková pizza bez lepku

Výborná pizza, ve které nenajdete ani gram pšeničné mouky, je vhodná do redukčního jídelníčku, stravování dětí i pro ty, kteří lepek ze zdravotních důvodů nemůžou. Určitě si pochutnáte! Na pizzu bez lepku budete potřebovat: 1 celý květák 2 vajíčka jáhlovo

projít na článek

Květákové karbanátky podle Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich veřejně karbanátky z květáku nepřipravoval, ale existuje mnoho receptů, jak tento skvělý pokrm připravit.Karbanátek je druh hlavního jídla obsahující ve většině případů maso, ale také ho obsahovat nemusí. Jedná se o soudržnou směs napříkl

projít na článek