Jak vypadalo středověké vězení? Větší hrůzu si neumíme představit. Mladé ženy to trpěly nejvíce

Trest odnětí svobody, jaký známe dnes, získal popularitu až koncem 17. století. V té době se v Evropě i USA rozšířil odpor proti mučení a veřejné popravě, které byly oblíbené hlavně ve středověku, kdy převládal názor, že hříšníka žádné zpytování svědomí nenapraví a věznice jsou tak zbytečné.

projít na článek

Jaké tresty ve středověku dostaly nevěrné ženy. Větší ponížení a bolest si neumíme představit

V různých obdobích a zemích středověku se nevěra trestala různými způsoby. Co země, to nový nápad. A čím drastičtější, tím lepší. Nevěrnice musely zkrátka trpět. Jaké tresty ve středověku dostávaly nevěrné ženy? Na to se dnes podíváme.

projít na článek

V indickém chrámu je 6 trezorů. Trezor B skrývá poklad za miliardy. Vláda má hrůzu ho otevřít

Indie je plná záhadných míst. Jedním z nich je i chrám Padmanabhaswamy, který má šest trezorů. Jeden z nich údajně skrývá poklad za miliardy: Trezor B. Vláda má hrůzu ho otevřít. 

projít na článek

Obložené chlebíčky

Bez tradičního českého chlebíčku si neumíme představit žádnou oslavu. Jde o druh studeného pokrmu, jehož základem je obvykle vekové pečivo, zdobené dalšími potravinami či pomazánkami. Typickým pokryvem chlebíčků jsou různé saláty, zelenina, uzeniny, sýry,

projít na článek

Jak slavili Valentýna ve starém Římě: Větší ponížení pro ženu si snad ani nelze představit

Den svatého Valentýna je svátkem všech zamilovaných, časem oslav lásky a blízkosti dvou lidí. Tušíte ale, jak slavili tento den ve starém Římě? Větší ponížení pro ženu si snad ani nelze představit. 

projít na článek

I cesta je cíl

S Danuší Nerudovou o nutnosti naslouchat nešťastným, symbolu pro mladé ženy a největším prezidentském kroku v tomto století

projít na článek