Jablečný koláč na plech

Plod jabloně patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, zákusky, čaje, aroma do jiných jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě, jelikož obsahují celou řadu látek prospěšných organismu, zvyšují imunitu, mají vliv na odolnost vůči stresu. Pro všechny tyto účinky se doporučuje konzumovat nejméně jedno jablko denně. Zajímavé je, že aromatické látky z jablek, pokud je v organismu nezničíme jinými látkami v potravě, prostupují tělem a uvolňují se například skrze vlasy ven, pravidelní konzumenti jablek tak doslova voní po jablíčkách.

projít na článek

Jablkový koláč

Máte rádi jablíčka? A co takhle jablečný koláč, dezert... Také je máte v oblibě? Nedivím se vám, protože bývají vláčné, lahodné, neodolatelné. Zkuste vyzkoušet něco nového, co jste třeba ještě nepekli. Mám pro vás připraveno pár výborných receptů na plech

projít na článek

Švédský koláč

Chcete si připravit velice lahodný a křehký koláč bez veliké námahy a snažení? Pak si vyberte švédský koláč, zvládne ho i začátečník a nepotřebuje k tomu žádnou velkou pekařskou výbavu. Pokud jste již někdy něco pekli, pak vás asi příprava tohoto koláče h

projít na článek

Jahodový koláč

Čerstvé jahody jsou plné vitamínů, ale co s nimi, když je jahod plno. Co takhle jahodový koláč? Jahodový koláč s tvarohem je prostě báječný. Lehounký tvaroh, měkoučký korpus a slaďoučká jahodová chuť, která se vám rozlije na patře. Umíte si představit lep

projít na článek

Koláč prošívaná deka

Receptů na koláče a buchty je celá řada. Mají i své charakteristické názvy, jako je například prošívaná deka. Koláč prošívaná deka je velmi chutný, protože je v něm jak kakao, tak tvaroh, což dělá koláč vláčným. Článek vám tedy přináší několik zajímavých

projít na článek

Jablečno-hruškový koláč fit verze

I bez bílého cukru, vajíček a pšeničné mouky chutná tento koláč výborně. Vyzkoušejte: Na koláč si připravte: 2 větší jablíčka a 2 větší hrušky 100 g rozmixovaných ovesných vloček nebo ovesné mouky 70 g špaldové mouky 60 g kokosového oleje (mám raději verz

projít na článek