Hovězí ossobuco : Stephen Senewiratne

Ossobuco 4 kusů hovězího ossobuca Lehce maso osolte a zavakuujte. Vařte ve vodní lázni sous vide 27 hodin při teplotě 56 °C. Doba přípravy se může lišit v závislosti na produktu. Zázvorová omáčka 2 litry telecí šťávy 100 g řapíkatého celeru 2 cibule 100 g mrkve 6 kusů citronové trávy 200 g zázvoru máslo Zeleninu nakrájejte na kostky a orestujte na másle dozlatova. Přidejte nakrájený zázvor, citronovou trávu orestujte a pak přidejte telecí šťávu. Na mírném ohni zredukujte na 1/2 a poté přeceďte přes jemný cedník. Před podáváním zahustěte omáčku čerstvým máslem. Zelenina 1 červené cibule 4 jarní cibulky 1 pórek 4 hrachové lusky mladé lístky řapíkatého celeru olivový olej máslo sůl a pepř Neoloupanou červenou cibuli pokapejte olivovým olejem a cca 20 minut nebo podle velikosti cibule pečte při 135 °C doměkka. Poté odstraňte slupku a nakrájejte na požadovanou velikost. Z jarních cibulek odřízněte bílou část a dobře ji ogrilujte ze všech stran, dokud nebude mít barvu. Poté ji zavakuujte a 20 minut vařte ve vodní lázni sous vide při teplotě 64 °C. Bílou část pórku odřízněte a zavakuujte, 25 minut vařte ve vodní lázni sous vide při teplotě 64 °C. Pak choy rozeberte na lístky a oblanšírujte ve vařící vodě. Hrachové lusky také oblanšírujte ve vařící vodě a rozřízněte. Před podáváním ochuťte všechnu připravenou zeleninu solí a pepřem. Pyré ze sladkých brambor 350 g sladkých brambor 1 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru 100 g másla Neoloupané brambory pečte cca 1 hodinu nebo podle velikosti při 135 °C doměkka. Poté oloupejte a dobře rozmixujte společně se zázvorem a máslem. Propasírujte přes jemný cedník. Smažený zázvor julienne 100 g čerstvého zázvoru olej na smažení Zázvor oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky, poté nakrájejte na velmi jemné julienne a osmažte dozlatova a křupava. Kokosová gremolata 1 kus čerstvého strouhaného kokosu 1 stroužek česneku 1 nadrobno nakrájená šalotka 50 čerstvých kari listů 40 g čerstvého koriandru 1 lžíce limetkové šťávy 1 lžička černých hořčičných semínek špetka mletého koření garam masala špetka mleté kurkumy Dejte ingredience do mixéru a vše promíchejte.

projít na článek

Polévka miso, tuňák : Jiří Stift Stephen Senewiratne

Polévka miso, tuňák, soba nudle, tofu (4 porce) Miso polévka patří k základům japonské kuchyně. Podává se jak k snídani, tak jako součást oběda či večeře; má podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení díky enzymům obsaženým ve fermentované sójové pastě m

projít na článek

Mušle tataki, květákové pyré a miso : Stephen Senewiratne

Mušle svatého Jakuba 8 očištěných mušlí svatého Jakuba 1 lžíce mletého černého pepře 1 lžíce pražených a drcených černých a bílých sezamových semínek 1 lžíce citronové kůry máslo na opékání, sůl Smíchejte pepř, sezamová semínka a citronovou kůru. M

projít na článek

Metamorfóza malin

V České republice nikdo nereprezentuje výraz techno-emociální kuchyně lépe než Stephen Senewiratne. Jako jeden z mála kuchařů u nás vás vezme na dobrodružnou cestu na tajuplný ostrov techno-emociální kuchyně a nabídne objevnou exkurzi, která se bude ucház

projít na článek

Stephen Senewiratne : Mandarin Oriental Prague

Stephen již dlouhá léta patří k našim předním odborníkům na asijskou kuchyni v evropském kabátě. Je zřejmé, že jeho původ a dlouhodobý pobyt v Evropě mu poskytuje velikou výhodu před ostatními kuchaři, kteří hledají průsečík mezi Východem a Západem. Re

projít na článek