CULINARY Art of Living | culinaryonline.cz

Culinary Art of Living je český tištěný magazín, který od roku 2012 vydává nezávislé vydavatelství MAJVEJ 2012 s. r. o. Zabývá se gastronomií a kulinářským

projít na web

Jens Rittmeyer, restaurace N°4 : Nordicko-Německá gastronomie

Další povedený workshop z repertoáru Makro Akademie. Tentokrát jsme mohli nakouknout pod pokličku šéfkuchaře Jense Rittmeyera. Jens přivezl do Prahy jídla z restaurace N°4, která je součástí hotelu Navigare v německém Hamburku. Restaurace má michelinskou

projít na článek

elBullifoundation : 4. část

Rád bych se zeptal na prostor v Roses tam, kde byla restaurace elBulli. Zde bude další část projektu nazvaná elBulli1846 (1846 indikuje počet jídel, která v elBulli vytvořil a je to také rok, kdy se narodil Auguste Escoffier). Můžete nám o tom říct něco b

projít na článek

QQ Asian Kitchen : dva šéfkuchaři v jedné kuchyni

QQ otevřelo své dveře pro veřejnosti vloni v září. Datum zahajovací párty si pamatuju úplně přesně. Bylo to 23. září a pamatuji si to proto, že jsem se v ten den vdávala. Musím ale uznat, že jako důvod neúčasti to bylo ze strany kluků celkem originální. A

projít na článek

elBullifoundation : 3. část

elBulliLab, která je současným domovem pro většinu projektů, je rozsáhlá plocha v industriálním bloku v centru Barcelony. Samozřejmě je jen pár kroků od všech restaurací bratrů Adrià, takže můžeme říct, že patří také do rodiny elBarri. Celé jedno patro sl

projít na článek

elBullifoundation : 2. část

Nejprve by bylo dobré říct, že v elBulliLab nenajdete žádnou kuchyň, takže žádné vaření ani recepty, techniky nebo nová jídla. I když, jak se to vezme, protože vše, co tu dělají, by se dalo brát vlastně jako jeden velký hrnec, v němž se místo nových jídel

projít na článek

elBullifoundation : 1. část

elBulli a jména Albert a Ferran Adrià zná snad úplně každý, a to nemusíte být ani z oboru gastronomie. Pro ty, kteří jsou gastronomií úplně nepolíbení, a náhodou se jim dostal do ruky náš magazín, přirovnal bych je k Rolling Stones nebo U2, protože až tak

projít na článek

Cukrář Skála : první pražská továrna na zákusky

Lukáš Skála patří mezi absolutní špičku české cukrařiny. Má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích, včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Působil v pražském hotelu Intercontinental a poslední dva roky jste mohli jeho pralinky i t

projít na článek

elBarri : 4. část

Jak vnímáte změny, kterými prošel kuchařský svět, rozpor mezi tradiční a moderní kuchyní? Myslíte, že tradiční postupy jsou na ústupu, když vezmete v potaz, kolik technických vymožeností dnes mají kuchaři k dispozici? Tohle je další příklad, kdy můžeme

projít na článek

elBarri : 3. část

Díky moc, že jste si udělal čas. Claudia nás provedla všemi restauracemi elBarri a musím říct, že od té doby, co zavřelo elBulli, jste vůbec nezahálel. Když se podívám kolem sebe a po okolí, je tu pěkně rušno. Kolik lidí je do projektu zapojeno? Součas

projít na článek

Sia : asijský koncept, který Praha ještě neviděla

Když šéfkuchař Jiří Štift odešel po delším působení z hotelu Mandarin Oriental Prague, všechny samozřejmě zajímalo, kam ho jeho kuchařská cesta zavede příště. Brzy se v kuloárech začalo šeptat o obřím asijském konceptu, který bude mít na svědomí právě on.

projít na článek

elBarri : 2. část

V elBarri má každou restauraci na starosti jiný šéfkuchař, který s Albertem vytváří vize daného podniku. Tickets má na starosti Fran Agudo, který bravurně řídí chod celého představení. Rozhodně to není lehký úkol, když si uvědomíte, že do Tickets se vejde

projít na článek

elBarri : 1. část

Napsat článek o Albertovi a Ferranovi Adrià není vůbec lehký úkol. Mají toho za sebou tolik, že ani nevím, kde začít. Takže se do toho pustím a uvidíme, kam nás příběh nejslavnějších bratrů z oboru gastronomie zavede. Příběh je to opravdu rozsáhlý, a prot

projít na článek

Thomas Bühner : la vie

Tomáši, jak ses dostal k vaření? Když se rozhodovalo o tom, čím budu, byl jsem na testu, z kterého vyplynulo, že bych mohl být sedlák, pekař nebo kuchař. Sedlákem jsem být nechtěl, pekařem také ne, protože tam se musí brzy vstávat a tak jsem šel na kuc

projít na článek

EL CELLER DE CAN ROCA

Špatné místo? Ani nevím, kolikrát už jsem tuhle výmluvu slyšel. Zapomeňte, nic takového neexistuje! Pokud jste měli štěstí a možnost navštívit restauraci El Celler de Can Roca, jistě mi dáte za pravdu. Možná jsem začal trochu zostra, tak mi dovolte věci

projít na článek

NEW KIDS ON THE BLOCK

…zerO Killed, kluci, o kterých bude dneska řeč, už rozhodně nejsou žádné děti. Nebyli to ale ani členové slavné popové kapely z 80. let, kteří tento termín dostali do povědomí. Co tedy mají společného kapela z osmdesátých let a čeští kuchaři? V podstatě

projít na článek