Hovězí na žampiónech

Cibuli nakrájíme najemno. Hovězí maso nakrájíme na větší nudličky. Maso osolíme, opepříme. V hrnci nebo na velké pánví rozehřejeme sádlo. Zprudka opečeme maso ze všech stran. Maso dáme bokem. Ve zbylém výpeku orestujeme z volna cibuli do hněda. Poté přidáme hladkou mouku 100g. Restujeme přibližně1 minutu. Zalijeme 700ml hovězím vývarem, vložíme maso a promícháme. Poté na mírném ohni maso dusíme cca 1hodinu. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme žampióny, nakrájené na čtvrtky. Žampióny osolíme, opepříme a jak začíná maso měknout přidáme k masu. Na závěr když už je maso měkké stáhneme oheň a vložíme pro zjemnění kostku másla. Článek Hovězí na žampiónech se nejdříve objevil na Jatka Borotice.

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Vepřové na žampionech (2 porce) - 600g

Vepřové na žampionech (2 porce)  Popis: Libové kousky vepřové plece v krémové omáčce s čerstvými žampiony, zjemněné smetanou a máslem. Složení: vepřová plec (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), mléko, smetana, žampiony (5 %),

projít na článek

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku je hovězí maso pomalu dušené v červeném víně. V dnešní době se tento pokrm obvykle připravuje ze zadního hovězího.

projít na článek

Hovězí na houbách

Hovězí maso je součástí zdravé výživy hlavně díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuku, je bohaté na minerály, například zinek či železo. Nesmíme také opomenout, že je hovězí maso plné vitamínů, od B6, B12 až po thiamin nebo riboflavin. Nezapomí

projít na článek

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Hovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Hovězí Stroganov (2 porce) - 600g

Hovězí Stroganov (2 porce)  Popis: Hovězí maso zadní nakrájené na nudličky, dušené v omáčce na cibulovém základu s na másle orestovanými žampiony, podlité taženým vývarem a zjemněné smetanou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar

projít na článek