Ekologicky pěstované potraviny snižují pesticidy v těle

Studie, jejíž výsledky byly publikované v časopise Environmental Research, testovala složení moči členů čtyř různých amerických rodin v Oaklandu, Minneapolisu, Atlantě a Baltimoru poté, co po dobu šesti dnů konzumovali typickou stravu složenou z potravin z konvenčního zemědělství a poté šest dní kontrolovanou dietu složenou pouze z biopotravin.

projít na článek

Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Potraviny, které potlačují chuť k jídlu, mohou být dobrým pomocníkem při hubnutí. Pokud se jedná právě o hubnutí, tak všichni již víme, že jsou potraviny, kterým bychom se měli vyhnout. Zejména se jedná o potraviny, které mají vysoký obsahu tuku, nebo jso

projít na článek

Potraviny proti stárnutí

V boji proti stárnutí nám mohou pomoci nejen kvalitní doplňky stravy, ale také potraviny. Látky, které tyto potraviny obsahují, významně snižují výskyt stárnoucího procesu nazývaném oxidativní stres. Laicky řečeno, tyto potraviny chrání náš organismus pře

projít na článek

Hroznové víno

Vinná réva patří mezi nejstarší kulturní rostliny pěstované člověkem – prapůvodní formy byly rozšířené již před 130 miliony let. Její pravlastí bylo pravděpodobně Zakavkazsko a Střední Asie. Plody vinné révy mají různé barvy – od zelené, zelenožluté, žlut

projít na článek

Flavonoidy

Flavonoidy jsou fotochemikálie, které patří ke karotenoidům. Znalost jejich příznivého vlivu na lidské zdraví je mnohem mladší než u vitamínů. Teprve nedávno se zjistilo, že flavonoidy neutralizují volné radikály, které se dostávají do environmentálních t

projít na článek

Příčiny nedostatku hořčíku

Nejčastější příčina nedostatku hořčíku v lidském těle spočívá v příjmu stravy chudé na hořčík. Přitom není tak těžké najít potraviny, které obsahují dostatečné množství hořčíku. Je jen otázkou, jak je využít v každodenním jídelníčku. Jde například o produ

projít na článek