Dědeček mi ukázal novou cestu, díky němu se starám o lidi, říká pečovatelka roku

Pětileté pečování o nemocného dědečka změnilo Haně Hruškové Táborské navždy život. Uvědomila si, že ji práce v kanceláři nenaplňuje, místo toho ráda pomáhá nemocným a starým lidem. Nová práce se jí stala celoživotním posláním, což vyvrcholilo oceněním Pečovatelka roku v kategorii cena veřejnosti. Jak ale vítězka skromně říká, úspěchu by nedosáhla bez kolegů.

projít na článek

Rusové bourají místo činu, ukázal Kyjev video divadla, kde zemřely stovky lidí

Ukrajina zveřejnila záznamy, na nichž Rusové bourají ruiny divadla v Mariupolu, ve kterém přišly na začátku války o život stovky lidí. S demolicí začaly ruské síly už v prosinci loňského roku, píše stanice BBC.

projít na článek

Společnost se ještě nevyrovnala s ambiciózními ženami, říká šéfka orchestru PKF

Právnička, bývalá politička, úřednice na ministerstvu kultury a v současné době ředitelka orchestru PKF — Prague Philharmonia. Kateřina Kalistová v rozhovoru pro seriál Inspirativní ženy iDNES.cz popisuje svou kariérní cestu i to, jaké bylo šéfovat orches

projít na článek

Nový Jiří Bartoška? Jan Čenský se hodil do gala a z jeho šarmu byly dámy úplně paf

Jan Čenský se ukázal jako dokonalý gentleman, který by z fleku mohl hrát Jamese Bonda. V přesně padnoucím obleku s motýlkem totiž moderoval módní přehlídku návrhářky Natali Ruden, která v prostorách Pražského hradu představila svou novou kolekci.

projít na článek

Vikingové měli neuvěřitelně zničené plíce. Plošně trpěli smrtící a velmi nechutnou chorobou

Když Viking Adalsteinn seděl v roce 1020 n. l. na záchodě, určitě netušil, že pomáhá budoucím vědcům odhalit klíč k dědičnému nedostatku, který lidi předurčuje k plicním onemocněním. Průzkum jeho výměšků totiž ukázal, že byl skrz naskrz prolezlý červy.

projít na článek

Pořídit k Vánocům nový mobil? Možná postačí jen vyměnit baterii

Nákup nového mobilního telefonu je výdaj, který si v dnešní době musí většina lidí dvakrát rozmyslet. Vzhledem k růstu cen a větší rozvážnosti při utrácení už našlo vloni pod stromečkem novou elektroniku včetně mobilů pouhých 16 procent lidí. I pokud se t

projít na článek