Čokoládový Cupcake

Postup: Troubu předehřejte na 170°C. V míse promíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a kypřicí prášek. Přidejte máslo, bílky, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a mléko. Míchejte ale jen tak, aby se vše spojilo, nepřešlehejte! Těsto rozdělte do muffinových formiček a pečte 18–20 minut. Nechte vychladnout na mřížce a pak ozdobte krémem. Smětanový krém Do mísy nalijte šlehačku, přisypte krupicový cukr a ušlehejte dotuha. V jiné míse prošlehejte mascarpone s lučinou a pak do směsi opatrně zašlehejte šlehačku. Hotový krém dejte do cukrářského sáčku s libovolnou špičkou a naneste na cupcaky. Nastříkaný krém lze obsypat drcenými lyofilizovanými (mrazem sušenými) malinami či jahodami, nebo si před pečením obarvěte potravinářskou barvou (ideálně gelovou) poslední dávku těsta, upečte ji, pak rozdrobte a drobky krém obsypte. Malinový krém V menším rendlíku svařte maliny a citronovou šťávu tak, aby směs hustotou připomínala džem. Odstavte z plotny, propasírujte a nechte zcela vychladnout. V míse prošlehejte máslo (pokud máte robot, použijte pádlo). Přilijte maliny a šlehejte, až se vše spojí. Postupně přisypávejte a zašlehávejte moučkový cukr, nakonec zašlehejte smetanu a špetku soli a šlehejte při vysokých obrátkách do hladkého krému. Na zdobení využijete hladké nebo řezané špičky (trubičky). Krém můžete stříkat od středu i od krajů, držet se můžete nízko nebo na cupcaku vytvořit vysokou čepici. Čokoládový krém Do mísy na šlehání dejte bílky a vložte ji do vodní lázně. Přisypte krupicový cukr a špetku soli, míchejte, až se cukr rozpustí. Pozor, aby bílky neprošly varem! Mísu odstavte a bílky s cukrem vyšlehejte do hladkého sněhu. Šleháte-li v robotu, vyměňte metlu za pádlo a za stálého míchání postupně vmíchejte změklé máslo a pak zchladlou hořkou čokoládu. Ingredience: 240g hladké mouky  200g krupicového cukru 1/4 lžičky jedlé sody 1 lžička kypřicího prášku 170g másla, změklého 3 bílky  3 lžičky vanilkového extraktu 120ml zakysané smetany  120ml mléka krém podle vašeho výběru (viz níže) Smetanový krém 250ml smetany ke šlehání (33%) 3 lžíce krupicového cukru 250g mascarpone 125g lučiny drcené lyofilizované maliny či jahody na posypání (nemusí být) nebo kapka červeného gelového potravinářského barviva (nemusí být) Malinový krém 1 a 1/4 hrnku mražených malin  2 lžíce citronové šťávy  220g másla, změklého 400g moučkového cukru 1 lžíce smetany ke šlehání (33%) špetka soli Čokoládový krém 3 bílky 165g krupicového cukru špetka soli,  230g másla, změklého 100g hořké čokolády, rozehřáté The post Čokoládový Cupcake appeared first on Dorty a Dortíky.

projít na článek

Cupcake

Cupcake je malý dortík, který je charakteristický svým zdobením a pečením v papírovém košíčku.

projít na článek

Čokoládový krém á la termix

500 ml mléka 1 čokoládový pudink v prášku cukr podle chuti 500 g plnotučného tvarohu z vaničky 2 lžíce holandského kakaa čokoládové hoblinky na posyp Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink.Do teplého pudinku…

projít na článek

Vánoční piškotový salám - recept na originální cukroví

Co tak připravit lahodný vánoční salám? ☑️ Jedná se o velmi dobré cukroví a recept je na piškotový salám, který je lehce rumový a čokoládový, snadný.

projít na článek

Harlekýn

S čokoládou se nejlépe rýmuje domácí šlehačka, to dobře vědí všichni milovníci moučníků. Na tomto harmonickém spojení stojí i klasický dort Harlekýn. Tento dort má v základu jemný čokoládový korpus, který úžasně doplňuje nadýchaný krém z čokoládové šlehač

projít na článek

I Tichá linka má svůj adventní kalendář!

0Adventní kalendář Tiché linky Pro letošní rok si Tichá linka připravila zajímavý adventní kalendář, který sestává ze dvou okének. Každý den přináší jedno okénko informace ohledně provozu Tiché linky, zajímavosti o znakovém jazyce, tlumočení a přepisu. A

projít na článek