Tento recept se skvěle hodí nejen jako hlavní chod, ale i jako vydatný předkrm. Klasický pomeranč můžete zaměnit i za pomeranč červený nebo grep. Tento recept se skvěle hodí nejen jako hlavní chod, ale i jako vydatný předkrm. Klasický pomeranč můžete zaměnit i za pomeranč červený nebo grep. Tento recept se skvěle hodí nejen jako hlavní chod, ale i jako vydatný předkrm. Klasický pomeranč můžete zaměnit i za pomeranč červený nebo grep. Read MoreReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace Pokud máte rádi klasické langoše, nebo lívance, zcela jistě vám zachutná i tento pokrm, kterým jsou česnekové placky. Je totiž připravován z podobného těsta. Složením je v podstatě velmi prostý, avšak jeho chuť je prostě dokonalá. Hodí se jako chuťovka k televizi, nebo placky můžete servírovat jako přílohu k masu při grilování s přáteli. Jaké suroviny budete potřebovat? Na těsto si připravte následující ingredience: 300 gramů hladké mouky 50 mililitrů slunečnicového oleje 100 mililitrů studené vody trochu soli Také budete potřebovat: jednu malou lžičku kypřícího prášku, 200 gramů tvrdého sýru (například eidam), stroužek česneku, čerstvou petrželku a pažitku. Jak postupovat při přípravě těsta? Těsto vyrobíte velice jednoduše smícháním proseté hladké mouky s kypřícím práškem, slunečnicovým olejem, vodou a solí. Vypracujte rukama na vále hladké a nelepivé těsto a rozdělte jej na několik menších kousků, z kterých vyválejte tenčí placky. Smažení placek a servírování Připravené placky pečte na rozpálené suché pánvi do zlatova z oboz stran. Vždy, než placku překlopíte na opačnou neupečenou stranu, posypejte těsto strouhaným sýrem. Až všechny placky opečete, potírejte je ještě horké teplým slunečnicovým olejem smíchaným s prolisovaným stroužkem česneku a nasekanými bylinkami. Pokrm podávejte pokrájený na menší kousky. Výborně se tyto česnekové placky budou hodit i k zeleninovým letním salátkům a studeným dipům ze zakysané smetany. Chutné jsou však i samotné, jako chuťovka k pivu, nebo vínu. Přejeme dobrou chuť! Tip na závěr: Udělejte radost dětem Výše zmíněné těsto se dá skvěle použít i na přípravu placek sladkých, které potěší zejména malé děti. Opečené placky lze potírat například marmeládou, džemem, nebo třeba čokoládovými pomazánkami typu Nutella. Výborně jídlo doplní i čerstvé ovoce se zakysanou smetanou, či sladký tvaroh. Dětem placky připomenou chuť lívanců, jen tyto jsou zdravější. Nejsou totiž mastné. Článek Česnekové placky a chřestový salát podle se nejdříve objevil na GASTROINOVACE.cz.
Těstovinové saláty jsou oblíbeným jídlem během teplých letních dnů. Výborně chutnají teplé, ale vychutnat si je můžeme studené zabalené do krabičky někde na cestách. Tento salát je plný zeleniny, která získá při grilování nezaměnitelnou chuť, a nechybí an
projít na článek1. Mletý česnek vs. čerstvý česnek Čerstvý česnek má silnější chuť a aroma než mletý česnek, ale mletý česnek je praktičtější a snadněji se používá. Pokud tedy chcete zachovat silnější chuť česneku, použijte čerstvý. Pokud vám ale jde spíše o praktičnost,
projít na článekRecept na přesňáky, neboli bramborové placky I když česká kuchyně nedosahuje takového věhlasu jako např. italská, francouzská nebo asijská, my Češi jsme labužníci a kuchařské umění se u nás předává z generace na generaci. Ani z hlediska zdravé výživy nest
projít na článekZálivka zvaná Zelená bohyně je uctívaná na celém světě. Možná proto, že velký obsah bylinek jí dává lákavou nadpřirozenou chuť; a dost možná proto, že do příběhu, jak přišla na svět, je zapletena božská bytost.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelená bohyně
projít na článekPřipravte si lehký pokrm, který se skvěle hodí třeba k večeři. Díky kuřecímu masu skvěle zasytí a salát doplněný medovo-balzamikovou omáčkou dokonale nahradí přílohu plnou sacharidů. Počet porcí: 2 Na salát: mix salátů ředkvičky cher