Amatér s detektorem kovů našel tento podivný předmět z doby Říma. Pro vědce je velkou záhadou

Do sbírek Galsko-římského archeologického muzea v belgickém Tongerenu přispěl svým nálezem amatérský archeolog a hledač kovů. Jde o úlomek římského dodekaedru, předmětu, jehož účel je pro archeology už po více než dvě století záhadou. Může být úlomek i střípkem k jejímu řešení?

projít na článek

Tento záhadný želený předmět našli vědci mezi kostmi dinosaurů. Napadne vás, o co se jedná?

Kovový klín Aiud je jedním z nejzáhadnějších předmětů naší doby. Objeven byl v roce 1973 v Rumunsku. Tento podivný předmět našli vědci mezi kostmi dinosaurů. Napadne vás, co přesně je zač?

projít na článek

Kotouče z tibetských hrobů šokovaly vědce. Vypadají jako CD disky a jejich účel je záhadou

Kameny Dropa jsou sbírkou disků, které byly údajně objeveny v roce 1938 v jeskyni v čínském pohoří Baian-Kara-Ula. Disky jsou pokryty různými symboly, které se dosud nepodařilo rozluštit. Žulové kotouče z tibetských hrobů jsou dodnes pro vědce záhadou.

projít na článek

Dělník rozbil blok uhlí a našel zvláštní dokonale opracovanou krychli. Stala se záhadou století

Salcburská krychle neboli Wolfseggské železo je zvláštní starobylý artefakt, nalezený v 19. století v Rakousku. Objevil ji dělník, když rozbil blok uhlí a tato dokonale opracovaná kostka se nacházela uvnitř. Ihned se stala záhadou století.

projít na článek

Tříletý chlapec si půjčil tatínkův detektor kovů. Našel drobnost astronomické hodnoty

Na světe je mnoho skrytých pokladů, které čekají na své nalezení. Jeden z nich se povedl objevit tříletému chlapci. Ten si půjčil tatínkův detektor kovů. Našel drobnost astronomické hodnoty.

projít na článek

Detektor kovů

Detektor kovů zjišťuje přítomnost kovů pod různými povrchy, pod zeminou, pod podlahou, ale i ve zdech nebo v potravinách. Tento přístroj lze tedy využít jak pro zábavu (jako volnočasovou aktivitu), tak v rámci bezpečnosti nebo při zaměstnání.

projít na článek