10 skutečností o pekle

Nechá milující Bůh mučit a trápit hříšníky na věky věků v ohnivém pekle? Je ďábel vládce pekla? Co se děje s lidmi poté, co zemřou? Kolik lidí je právě teď v pekle? Jaký osud potká satana a jaký ty, kteří se postaví proti Bohu? Čekají je věčná muka nebo zánik? Co se o pekle můžeme dozvědět z Bible?

projít na článek

Mikulášská nadílka

V předvánočním období měly naše děti spoustu akcí, na které pečlivě nacvičovaly svá vystoupení. Proto i letos zamířil Mikuláš s anděly a s čertem do naší školy, aby pilné děti odměnil. Čert nebyl vůbec přísný, takže do naší školy i školky chodí určitě jen

projít na článek

Akta Twitter jsou vábnička

O transparentnost platformy sociálních médií Elon Musk ve skutečnosti nestojí

projít na článek

Trápí vás neměnný úbytek na vaší váze? Problémem může být i tohle

Vyzkoušeli jste už téměř všechno, a přesto se vám nedaří zhubnout? Jak se může stát, že člověk, který pravidelně cvičí a stravuje se zdravě, nehubne? Co za tím ve skutečnosti stojí?

projít na článek

Rhodochiton

Rhodochiton je zajímavá letní popínavá rostlina. Vínové květy jsou ve skutečnosti zbývající listeny po skutečných květech. Proto zůstávají na rostlině velmi dlouho. Nejefektnější jsou u horizontálního popínání. Je jich hodně a působí jako malé zvonky.

projít na článek

Jak ve skutečnosti žili středověcí rytíři: Filmy tvrdí úplné nesmysly, realita byla dost smutná

Ve středověku byli rytíři na vrcholu společenského žebříčku. Ti zámožnější měli nejen přízeň panovníka, ale také značný majetek a nejmodernější zbraně. Byl jejich život plný klání, dvoření a zabíjení draků, jak si představujeme?

projít na článek