Zrnko kávy

Zrnko kávy - obchod s praženou kávou, čajem a kávovary. Rady a zajímavosti o pěstování, zpracování a přípravě kávy a kávových specialit.

projít na web

Zrnko Kávy Moka Express konvička

Moka Express konvička na přípravu kávy  je jedinečná na  výrobu  espresso kávy v italském duchu. Stručný popis a příběh Moka Espresso konvičky na kávu. Příběh moka konvičky a její velkolepý úspěch začal v roce 1933 konvičkou  Moka Express od společnosti B

projít na článek

Filtrovaná káva

Moderní příprava kávy s nerezovým filtrem na kávu. Šetřete peníze a chraňte životní prostředí. Kávové filtry z nerezové oceli jako bezpapírová  alternativa pro nejlepší chuť filtrované kávy. Příprava aromatické kávy jakkoliv silné, úspora peněz a ochran

projít na článek

Cibetky produkují nejdražší kávu na světě.

Kdo jsou a jak vypadají divoké cibetky. Divoké cibetky patří do  podčeledi malých šelem  z čeledi  cibetkový. Je to malý živočich, který má štíhlé poměrně dlouhé tělo s protáhlou hlavou a špičatou tlamou.  některé druhy mají zatažitelné drápy.  Cibetky js

projít na článek

Víte, proč se zvyšuje spotřeba kávy ?

Ochucené kávové speciality zvyšují spotřebu kávy. Káva může být upravována na nepřeberné množství způsobů. Záleží pouze na fantazii a co kdo snese.  Někteří lidé si pochutnávají na tradičním espressu nebo do espressa přidají horkou vodu a připraví si tak

projít na článek

Víte, jak vznikl název CAPPUCCINO ?

Název „Cappuccino“ byl inspirován mnichy. Tento název byl převzat z oděvu (hábitu) mnichů , který nosili kapucíni. Barva espressa smíchaného s napěněným mlékem byla hodně podobná barvě jejich hábitu. Tito mniši byli členy větších františkánských řádů mnic

projít na článek

Jednoduchý způsob domácího pražení kávy

Domácí pražení kávy Jednoduchý způsob  pražení kávy v domácích podmínkách je proces pražení kávy ze zelených kávových zrn v malém měřítku pro osobní spotřebu. Domácí pražení kávy se praktikuje po staletí pomocí jednoduchých metod, jako je pražení v litino

projít na článek

Jak upražit kávu.

Proces pražení kávy Během procesu pražení se kávová zrna zahřívají na 180-230 ° C a měří se teplota mezi kávovými zrny. Kávová zrna během procesu pražení neustále cirkulují otáčením pražicího bubnu pražičky. Během pražení se mění barva zrnka kávy  ze zele

projít na článek