Nejkrásnější ze všech závislostí – dobré jídlo - Foodclub.cz

Ze všech závislostí, co na světě existují, je závislost na DOBRÉM jídle ta nejméně riskantní a nejvíce příjemná. Tato vášeň vám nezruinuje zdraví jako třeba vášeň pro heroin, nikotin nebo konspirační teorie, ale naopak člověku prospěje, neboť jídlo jest palivem vezdejším pro naše profánní tělo. Bez jídla se neobejdeme, tak proč si to trochu neosolit.

projít na web

Všestranné tofu: Jak se dá využít v kuchyni?

Pokud jste tofu ještě nepřišli na chuť, garantujeme vám, že po přečtení tohoto článku najdete minimálně jeden způsob jeho úpravy, který si zamilujete! No vážně, možná se to nezdá, ale tofu je úžasně všestranné. Pojďte se o tom s námi přesvědčit! Všestrann

projít na článek

Vaření a pečení s medem

Med je oblíbená potravina, kterou všichni známe. Hodí se jako sladidlo, obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, které jsou pro náš organismus přínosem. Je také velmi chutný a vhodný především na pečení, ale oceníte jej při vaření, třeba i s masem. Z medu

projít na článek

Netradiční druhy cukroví

Blíží se Vánoce a nastává doba, kdy budeme péct cukroví. Což takhle zkusit pro jednou něco netradičního? Třeba jáhlové kuličky, pistáciové cukroví či ovesná müsli srdíčka.   Jáhlové kuličky Jáhly jsou velmi zdravé, bezlepkové obilniny, které obsahují mnoh

projít na článek

Kopřivy v kuchyni

Kopřiva je rostlina, která si získala své místo nejen v bylinných lékárnách našich babiček, ale také v jejich kuchyních. V tomto článku najdete několik receptů na přípravu kopřivových jídel. Velikonoční nádivka Asi nejznámějším kopřivovým jídlem je tradič

projít na článek

Je to ještě zmrzlina?

Vanilková, čokoládová a jahodová zmrzlina – to je výběr, se kterým si klasik vystačí. Kdo ocení širší nabídku, jistě měl tu čest také s méně obvyklými příchutěmi, jako například kokosovou, hruškovou, ananasovou nebo mandlovou. Jakými dalšími nás může oblí

projít na článek

Jak vzniklo sushi?

Sushi je oblíbeným pokrmem zejména mezi mladými lidmi. Hlavním základem je pravá japonská rýže a mořská řasa „Nori,“ přičemž ve středu rolky se nachází pochutina jako například losos či avokádo. Postup při přípravě je takový, že se vše navrství na sebe a

projít na článek

Gastronomický výlet do Bologně

Toužíte po evropském víkendu, kdy toho za málo času stihnete opravdu hodně? Vsaďte na Bolognu! Jedná se o nádherné město s bohatou historií na severu Itálie, které vás překvapí svými památkami a nadchne svou kuchyní. Bologna je právem považována za centru

projít na článek

Domácí punč

Domácí punč je oblíbeným horkým nápojem, který se pije na zahřátí vzimě. Kromě lahodné chuti je spojen spříjemnou atmosférou zasněžené krajiny a vánočních trhů či posezením spřáteli. Co je domácí punč a jak vznikl Punč je nápoj zovocné šťávy, který je dop

projít na článek

Co se peče na Vánoce v zahraničí

Jiný kraj, jiný mrav a také jiné pečivo. Vánoce jsou provoněny kořením a různými sladkostmi. U nás je obvyklé péct cukroví, což ovšem není zvykem vzahraničí. Vrůzných zemích se pečou na Vánoce rozličné speciality. Například anglický pudink, vánoční štola,

projít na článek

Co je pokrm Bohů?

Hledáte super potravinu? Něco, co bude nabité vším potřebných a bude to pro tělo lehce stravitelné? Něco, co prý konzumovali i bohové, aby měli dlouhý život? Tak Vám přinášíme Ambrosiu – pokrm Bohů. Navíc je vhodná pro vegany a vegetariány a nejen vhodná,

projít na článek