Nabízíme zavádění ISO norem jakosti, audit HACCP, přednášky a poradenství v oblasti hygieny výroby potravin a pokrmů. Kontaktujte nás!
Dne 1.7.2016 začíná platit zákon 340/2015 Sb. nazývaný zákon o registru smluv. Týká se všech příspěvkových organizací kromě organizací zřízených malými obcemi, takže se nějak dotkne velké části školních jídelen. Podrobnosti naleznete v tomto dokumentu. Čl
Odpověď k dotazu týkající se deklarace množství pokrmů v rámci společného stravování naleznete zde. Článek Deklarace množství pokrmů v rámci společného stravování se nejdříve objevil na DW Hygiena.
Od 13. prosince 2016 je pro většinu výrobců povinné uvádět výživové údaje o potravinách, a to energetickou hodnotu, tuky a z nich nasycené mastné kyseliny, sacharidy a z nich cukry, bílkoviny a sůl. Údaje budou muset být viditelně uvedeny na obalu v tabul
V části sedmnácté se mění zákon o ochraně veřejného zdraví, a to v § 84 odst. 6 zákona; jde o změnu terminologického charakteru. Uveřejněno v částce 95/2016 Sbírky zákonů, rozesláno (platnost ode dne): 29.7.2016. Účinnosti nabývá dnem 29.7.2016, vybraná u
Dne 14. 10. 2015 vyšla pod č. 267 ve Sbírce zákonů rozsáhlá novela zákona o ochraně veřejného zdraví. Valná většina novelizačních bodů vstupuje v účinnost již dnem 1.12.2015, jediné ustanovení pak až 1.4.2016. Zákon novelizuje též některá ustanovení zvláš