Blasercafé Suisse zrnková a mletá káva nejvyšší kvality

Objednejte si kávu dle svého gusta! Káva s puncem švýcarské kvality z nejlepších světových plantáží. Ideální pro domácí přípravu i do podniků a kaváren.

projít na web

Vyberte si kávu podle svého gusta - naše produkty

V nabídce káv Blasercafé naleznete špičkové kávy věrné tradici italského espressa i avatgardní kávové směsi představující mezinárodní kulturu kávy na nejvyšší úrovni. Ať si vyberete jakoukoliv ze zrnkových káv, můžete očekávat stabilní vysokou kvalitu. Ká

projít na článek

Blasercafé - Since 1922 we make a better coffee world

Vybíráme pouze nejkvalitnější kávová zrna a velmi pozvolným pražením je měníme v kávu splňující nejvyšší standardy. Dohledatelnost každého balení kávy zpět až ke konkrétnímu pěstiteli je zárukou stabilní kvality naší produkce. Osvědčené tradiční metody zp

projít na článek

Historie Blaser Café

Blaser Café založil v roce 1922 Walter Blaser starší jako malinkou kavárnu v Curychu. Krátce poté se přestěhoval do Bernu a získal pro rozvoj svého podnikání prostor, který sloužil jako pražírna kávy, kancelář i kavárna zároveň. Ve 30. a 40. letech 20. st

projít na článek

Filozofie Blaser Café

Káva lidi spojuje, je s námi ve všedních i důležitých okamžicích našeho života. Více než století se věnujeme kávě. Od svého vzniku roku 1922 je Blaser Café nezávislou rodinnou společností v držení nyní již čtvrté generace. Nade vše ostatní nás žene kupřed

projít na článek

Dokonalá káva ve francouzském stylu

Jedna z původních metod přípravy kávy vznikla podle legendy ve francouzském Provence. Jistý muž si ve svém rodném kraji připravoval kávu obvyklým způsobem. Namletou kávu zalil horkou vodou. Jednoho dne to ale udělal naopak, nalil nejprve vodu do šálku, a

projít na článek

Zajímavosti ze světa kávy a zdraví

Káva jako lahodný nápoj plný chutí a vůní. Co vlastně obsahuje a jak působí na náš organizmus? Toto téma je často diskutováno s určitou kontroverzí. Na jedné straně stojí varování před negativními účinky konzumace kávy, oproti tomu jsou vyzdvihovány její

projít na článek

Vychutnejte si kávu všemi smysly

Přiložíme ústa k šálku a na jazyku nám tmavá káva probouzí chuťové smysly: hořkost, slanost, sladkost a kyselost. Vůně se rozvíjí, káva chutná po květech, po karamelu nebo je pikantní, pryskyřičná… Vyzkoušejte si vlastní degustaci!

projít na článek

Recepty a kávové speciality

Kávu  pijete pravidelně ve své nejoblíbenější úpravě. Proč ale nevyzkoušet výborné gurmánské recepty na nápoje s kávou. Nabízíme vám osvedčené a zajímavé recepty pro kávu. Vyzkoušejte a nebudete litovat. KÁVOVÝ SHAKE S MARINOVANÝMI JAHODAMIPříprava pro 4

projít na článek

Oblíbené druhy přípravy kávy

Existuje mnoho možností přípravy kávy a každý kávový gurmán si vybere. Od espressa a klasických italských kávových nápojů přes velký šálek café creme, filtrační metody, moka nebo třeba tureckou kávu.  ESPRESSO je koncentrovaný kávový nápoj, který obsahuj

projít na článek

Obchod s kávou - udržitelný a fair

V oblasti kávy pracuje více než sto milionů lidí. Z toho přibližně dvacet pět milionů rolníků se stará o obdělávání půdy, pěstování rostlin a sklizeň kávy. Světová produkce kávy se pohybuje kolem 125 milionů pytlů. Pro statistická hodnocení se počítá na j

projít na článek

Kouzlo kávových směsí

Vše začíná kvalitou výchozí suroviny. Jakmile do Švýcarska dorazí dodávka surové kávy, provede se zkouška kvality testem. Polovina pražením, další část je ponechána v surovém stavu a malá část je uložena jako původní vzorek. Po naplnění testovacích misek

projít na článek

Zpracování kávy

To, jakým způsobem je káva zpracována, se projeví v chuti kávy. Káva se zpracovává zejména dvěma základními metodami. Čištěním vodou (mokré zpracování) a opracováním bez použití vody (suchá metoda). V některých zemích se používá metoda polovičního mytí (p

projít na článek

Vznešený kávovník

Svět kávových třešní je pestrý. Kávovník má delší, tmavě zelené listy. V nejvyšším produkčním věku nasazuje květy několikrát ročně. Například v Kolumbii kvete třikrát za rok. A tak často uvidíme na jednom stromě současně nezralé zelené třešně, zralejší žl

projít na článek

Arabica nebo Robusta

Existuje více než osmdesát botanických druhů kávy. Představíme si dvě z nich. ARABICAŠedesát procent světové produkce pochází ze stromů Coffea arabica. Daří se jim v nadmořských výškách 600-2000 metrů. Rostou především ve střední a jižní Americe a na vých

projít na článek

Káva a její cesta do Evropy

Zrnko kávy není nuda. Jeho historie připomíná triumfální cestu napříč kontinenty. Až dodnes navozuje káva se svou specifickou chutí a vůní příjemný prožitek uvolnění a přátelského společenství. Je víc než jenom nápoj, je zprostředkovatelem požitku. Cesta

projít na článek