Zelenskyj udělil brigádě čestné jméno. Stejné nesla i nacistická jednotka

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj udělil čestný titul 10. samostatné horské útočné brigádě za její úspěchy v bojích proti ruským silám. Nově bude jednotka známa pod názvem Edelweiss. Stejné jméno nosila ale i nacistická protipartyzánská jednotka, která měla za druhé světové války na svědomí masakry civilistů na Slovensku, což neušlo Rusku.

projít na článek

Zelenskyj je víc než osobností roku

Kdyby ukrajinský prezident nesetrval se svým lidem, bylo by mnohem těžší získat tak velkou podporu Západu

projít na článek

Do sortimentu doplněna řídící jednotka 5-10 LCD

Pro potřeby řízení menšího počtu svítidel - typicky svítidla na stěně při schodišti, jsme zařadili do prodeje řídící jednotku 5-10 LCD. Jednotka je obdobou jednotky 11-20 LCD s tím, že je vybavena novou verzí software.

projít na článek

Rusko si připisuje úspěchy v bitvě o Bachmut. Zelenskyj mezitím Západu vzkazuje: terorismus zastavíme jedině porážkou

Rusové ohlásili pokrok ve snaze o obklíčení východoukrajinského města Bachmut. Relativně drobné zisky jim umožňují přiškrtit ukrajinské zásobovací trasy. Evropští představitelé mezitím přijeli do Kyjeva jednat o další vojenské pomoci.

projít na článek

Masivní vzdušný útok na Ukrajinu. Rusko použilo hypersonické zbraně i drony

Rusko v noci na dnešek a ráno podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu. Invazní armáda vypálila přibližně 110 střel, uvedl na platformě Telegram ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Velitel ozbrojených sil Valerij Zalužnyj informoval o 114 zl

projít na článek