Zavařování okurek v troubě

Zavařování okurek má v našich zeměpisných šířkách dlouholetou a bezkonkurenční tradici. Vždyť vyhlášené Znojemské okurky jsou ceněny jako delikatesa. Okurky ze Znojma mají podobou reputaci třeba jako pivo z Plzně nebo syrečky z Olomouce. Zavařování okurek ve Znojmě má jistě své know-how, ale doma zavařené okurky budou také vynikající pochoutkou.

projít na článek

Zavařování v troubě

Sušení, uzení a nakládání do soli nebo medu jsou ty nejstarší způsoby uchovávání potravin. Na postup sterilace přišel na konci 18. století francouzský kuchař a cukrář Nicollas Apert. Původním obalem, který měl zabránit pronikání mikroorganismů, byla klasi

projít na článek

Pěstování okurek

Žádná letní zahrada se neobejde bez okurek. Velmi snadno se pěstují a jsou velmi plodné. Pokud se vysazují v části zahrady, která je plná slunce a má rovnoměrně vlhkou, úrodnou půdu, úspěch při pěstování okurek ze semínek je téměř zaručen.

projít na článek

Zavařování hrušek

Máte na zahradě ovocné stromy a nechybí mezi nimi hrušeň? Nebo máte hodné sousedy, kteří se o úrodu rádi podělí? Pak určitě každý podzim přemýšlíte, co s hruškami udělat. Určitě jste již slyšeli o zavařování hrušek či hruškových povidel, ale jak na to? Zk

projít na článek

Jak na zavařování

V dřívějších dobách lidé řešili problém, jak své jídlo uchovat na delší dobu. Na přelomu 18. a 19. století byla ve Francii vyhlášena odměna tomu, kdo to dokáže. Úkolu se chopil kuchař a cukrář Nicolas Appert, který experimentoval se skleněnými lahvemi s k

projít na článek

Okurkový salát

Okurkový salát se připravuje ze salátových okurek, které se strouhají a dochucují kořením a mohou se přidat i další ingredience.

projít na článek