Zapomenutá staročeská jména: Inspirujte se při výběru jména pro miminko

Jste v radostném očekávání a vybíráte jméno pro miminko? Jestliže nechcete, aby se váš chlapeček nebo vaše holčička jmenovali stejně jako další děti ve třídě, vyplatí se jít proti proudu a dítě pojmenovat neobvykle. Přinášíme málo známá nebo zapomenutá staročeská jména, kterými se můžete při výběru jména svého dítěte inspirovat i vy.

projít na článek

Za pár písmen miliony. Německý pošťák ze zapadlé vsi vymýšlí jména aut

Jmenuje se Manfred Gotta a takřka nikdo ho nezná. Všichni ale naopak znají jména aut, která vymyslel: Twingo, Mégane, Tigra, Vectra, Calibra, Cayenne, Panamera, Smart a řadu dalších. Jak to bylo se jménem jeho syna?

projít na článek

Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Katastrální úřad poskytuje výpis z katastru nemovitostí podle jména, ale pouze v placených aplikacích nebo přímo na územním pracovišti daného katastrálního území.

projít na článek

5 tipů na ekologické vychytávky pro vaše miminko, které vám nesmí chybět ve výbavičce

Také si pomalu zařizujete výbavičku pro miminko a přemýšlíte, co vám v ní nesmí chybět? Jak se vyznat ve všech těch seznamech, co je potřeba a co není a jsou to zbytečnosti? Poradíme vám 5 tipů na super ekologické vychytávky pro vaše miminka, které vám ro

projít na článek

K otázce přechylování: absolutní svoboda vybrat si jméno být nemůže

V debatě o přechování se objevuje argument, že je každého osobní věc a právo mít jméno, jaké chce. To ale dovedeno do důsledků neplatí, i když se tím hodně lidí nesmyslně ohání. Jméno není jen osobní věc, ale i poznávací znamení pro společenství. A jako

projít na článek

Když se kojení nedaří

Většina porodů je přirozených a vše dopadne dobře. Miminko se po porodu krásně adaptuje na nové prostředí. Pokud je přiloženo do 1 hodiny po porodu, může už samo sát matčinu bradavku, nebo ji alespoň cumlat. V tuto dobu se krásně zklidní a někdy i usíná.

projít na článek