Začíná sezóna zaoceánských parníků, do Las Palmas pluje Britannia

Oficiální zimní sezóna zaoceánských parníků začíná v přístavu Las Palmas sice až 22.září, ale již nyní připlouvají na Gran Canaria doslova klenoty moří.

projít na článek

V Las Palmas bude plno! Tento víkend se koná pivní festival a připlouvá osm zaoceánských parníků.

V Las Palmas bude tento víkend hodně rušn o. V Parku Santa Catalina se koná pivní festival a do přístavu, vzdáleného jen pár desítek metrů, připlují tisíce turistů.

projít na článek

Výletní parníky neopouštějí přístav Las Palmas, sezóna bude celoroční

Již několik let je hlavní město Gran Canaria a kanárských ostrovů, Las Palmas, spojováno od října do dubna neodmyslitelně s výletními zaoceánskými parníky.

projít na článek

Do přístavu v Las Palmas dorazila plující knihovna

Loď Logos Hope, která již desetiletí pluje po světě a nabízí levné knihy, zaznamenává na své misi stále úspěchy. Od chvíle, kdy začala brázdit oceány, prodala celkem 2,5 milionu návštěvníkům ze 42 zemí již tři miliony knih. 

projít na článek

Las Palmas - historické památky a pláž Las Canteras

Las Palmas je proslulé svou nádhernou písečnou pláží, přístavem, ale také historickou čtvrtí Vegueta s katedrálou, starobylými uličkami a kanárskou tržnicí. Návštěvu Las Palmas je možné s výraznou slevou spojit s dalšími výlety. 

projít na článek

Blíží se výročí potopení parníku Sud America v Las Palmas

Při nehodě zahynulo první důstojník  Tommaso Gallucci, další čtyři členové posádky a 74 cestujících. Neštěstí a památku obětí připomíná pomník na městském hřbitově ve Vegueta z dílny janovského sochařského mistra Paolo Triscornia di Ferdinando. 

projít na článek