Zabezpečení školních serverů (1)

Všichni to známe, SAS, Školní Stránky nebo jiné Servery. V tomto seriálu se zaměříme na bezpečnostní stránku těchto školních serverů, které někteří používáme jak za účelem zhlédnutí našich známek v elektronické žákovské tak najití informací na Školních stránkách. V pozdějších dílech bude řeč i o databázi školy o jejich žácích, jako jsou vaše rodná čísla, bydliště a další.

projít na článek

PTWA: Identifikace webového serveru

Tento text je součástí on-line testovací příručky, která pro vás na tomto serveru vzniká. Budeme rádi za vaše připomínky v komentářích a za vaši aktivní účast v doprovodných projektech.

projít na článek

XML RPC jak jej vypnout a zlepšit zabezpečení WordPress

Každý, kdo provozuje webové stránky postavené na systému WordPress, by měl řešit jeho zabezpečení. Můžete několik let tvořit projekt a pak vám jej napadne hacker a je po webu. Nechci vás strašit, ale na jednom

projít na článek

Česká doména a její zabezpečení – jak jí vnímají uživatelé internetu?

Chcete mít vlastní doménu, její kvalitní zabezpečení, mít svůj prostor na internetu, a ještě využívat výkonný WordPress? Vše se vším úzce souvisí.

projít na článek

Bezpečná komunikace.cz

Z webu digitální agentury Microsite Bezpečná komunikace představuje naše služby v oblasti ochrany elektronických dat spočívající především v šifrování komunikace, které významně pomáhá splnění nařízení GDPR v oblasti IT. Nabídka zarhnuje bezpečný web se

projít na článek

Microsoft WSUS server Instalace, konfigurace

Instalace WSUS serveru 6.x, jenž je součástí Windows 2012R2 je překvapivě mnohem snažší a komfortnější oproti předešlým verzím. Dnes si ukážeme jednu takovou instalaci: WSUS Server Instalace operačního systému: Nastavení sítě: Přidání serveru do domény:

projít na článek