Zábavná chemie

V pátek 10. ledna 2020 k nám na gymnázium zavítaly studentky z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze s cílem přiblížit nám moderní výuku chemie.

projít na článek

Tajemný svět kyselin a zásad

Studenti Praktických cvičení z chemie a fyziky našeho gymnázia zjišťovali kyselost a zásaditost různých roztoků a vzorků v odborné chemické laboratoři VŠB-TU a objevili kouzlo barevných reakcí acidobazických indikátorů. Poděkování patří profesorům katedry

projít na článek

Kroužky

Taneční kroužek Dance fit Kids (externí lektorka Monika Beranová) - pondělí 14,30 – 15,30 hod. – pro 1.- 5.roč. o Literárně- dramatický kroužek (PaeDr.V. Gregorová) - úterý 14,30 – 15,30 hod. – pro 2.- 5. ročník o Florbal (vedoucí J. Janáček)

projít na článek

Nová laboratoř biologie a chemie

Během letních prázdnin vzniká na gymnáziu nová učebna pro výuku přírodovědných předmětů. V posledních srpnových týdnech finišují stavební práce.

projít na článek

Jaké to vlastně je pracovat v laboratoři?

MOLBIB – kurz molekulární biologie a genetiky, který každoročně pořádá Jihočeská univerzita – fakulta přírodních věd v Českých Budějovicích, umožňuje zájemcům, budoucím maturantům z chemie či biologie, vyzkoušet si práci v laboratoři na vlastní kůži.

projít na článek

Fyzika a cizí jazyky si rozumějí

Dne 26. 1. 2018 navštívili studenti semináře Praktická cvičení z fyziky a chemie Jazykového gymnázia Pavla Tigrida 15. ročník Fyzikálního kaleidoskopu. Tato akce proběhla v nové budově Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, kam přitáhla s

projít na článek