X86-64 podle manuálů Intel

Překvapuje mě, jak málo programátorů v assembleru při práci používá asi nejkvalitnější zdroj infomací - oficiální procesorové manuály, ať už od Intelu nebo AMD.

projít na článek

Budíček pro GeForce a Radeony? Intel zlevnil Arc A750 na 6500 Kč, ovladače hodně posunuly výkon

Intel začíná zlevňovat svá herní GPU a mohl by tím spustit konkurenční boj v tristně zanedbaném trhu dostupných grafik.

projít na článek

Přepínání grafických karet pomocí nástroje Optimus Manager

Článek je určen pro majitele notebooků s grafickými kartami Intel a Nvidia, které jsou vybavené podporou technologie Optimus. Při jejím běhu nesmí být spuštěny služby bumblebee a načten jaderný modul bbswitch (používá se při jiném způsobu přepínání karet)

projít na článek

Apple představil aktualizaci iMac 27

Apple aktualizoval svoji řadu iMac 27, která nyní obsahuje procesory Intel desáté generace, pouze SSD disky, vylepšenou grafiku a proprietární čip T2. Varianty dostupných procesorů Intel začínají na šestijádrovém i5 s taktovací frekvencí 3.1 GHz, přes

projít na článek

Test procesoru AMD Ryzen 7 7700X: Osmijádrový Zen 4, kterému Intel srazil hřebínek s Core i7-13700K

Oproti svojim predchodcom (R7 5800X i R7 5700X) má vo všetkom jasne navrch, chvíľu vo svojej cenovej kategórii nemal skoro konkurenciu.

projít na článek

Meltdown

Z webu digitální agentury Ve všech procesorech Intel (x86) byla v lednu 2018 nalezena závažná bezpečnostní chyba, známá jako Meltdown. Jedná se o chybu plošného charakteru, týkající se většiny počítačů a serverů na světě.

projít na článek