Werichova vila

Dne 29.9. žáci 3. B navštívili Werichovu vilu na Kampě. Seznámili se s osobností Jana Wericha a navštívili místo, kde mnoho let žil a tvořil. Celý prostor je koncipován velmi příjemně a dětem srozumitelně. Werichova pracovna, spolupráce s Voskovcem, Osvobozené divadlo i to, jak se dříve točily filmy, je představeno ve všech patrech vily. Ve sklepení pak na děti čekal sám Golem se svojí legendou. V závěru si všichni sošku z hlíny vyrobili. Odcházeli tak s představou, kdo to byl Jan Werich a zároveň s vlastnoručně vyrobeným amuletem – Golemem, který je bude chránit. The post Werichova vila appeared first on DINO SCHOOLS OF PRAGUE.

projít na článek

Vila Stiassni v Brně

Vila Stiassni je funkcionalistická vila v Brně, která vypráví zajímavý příběh jedné rodiny i kontextu společnosti meziválečné a poválečné doby. Navštivte i vy místo, kde pobýval také Fidel Castro!

projít na článek

Vila La Casetta Caorle

Vila La Casetta Caorle Krásná vilka se zahradou, která leží v západní části Caorle, nazývané Ponente. Naprosto ideální pro rodinu s dětmi. poloha Vila La Casetta Caorle 400 metrů od moře v lokalitě Caorle Ponente vzdálenost z Prahy 740 kilometrů vzdálen

projít na článek

Benešova vila v Sezimově Ústí

Benešova vila je letní dům, který si nechal v Sezimově Ústí postavit Edvard Beneš se svou ženou Hanou. Vila se zahradou se nachází na místě, kde měl podle tradice kázat mistr Jan Hus. Hrobka v zahradě je místem posledního odpočinku manželů Benešových.

projít na článek

Vila Pfaffenhof Litoměřice

Psal se rok 1830, kdy Josef Gaube koupil pozemky na kterých postavil statek (Gaubehof) a na kterých dnes stojí tato vila. Bohužel však přišla krize 80. 90. let 19. století a Gaubovi byli nuceni prodat statek i s pozemky a to Heinrichu Pfaffovi. Manželé P

projít na článek

Malá mořská víla – Kodaň, Dánsko

Kamenité mořské pobřeží a na něm stojí malá socha ženy. Překvapí, jak je malá, jak je na pobřeží nevýrazná. A přesto se jedná o nejznámější místo Kodaně – o sochu Malé mořské víly.

projít na článek