Vždy druhý. Zemřel dlouholetý německý ministr financí Wolfgang Schäuble

Ve věku 81 let zemřel jeden z nejvlivnějších německých politiků posledních desetiletí Wolfgang Schäuble. Byl předsedou Spolkového sněmu, dlouholetý ministr vnitra a financí v několika německých vládách. Nejvyšší státní funkce se mu ale vyhýbaly. S odkazem na jeho rodinu o Schäubleho smrti informovala agentura DPA.

projít na článek

Zemřel bývalý ministr zahraničí a velvyslanec Jaroslav Šedivý. Bylo mu 93 let

Ve věku 93 let zemřel v sobotu někdejší český ministr zahraničí, diplomat, spisovatel a historik Jaroslav Šedivý. Celý život se věnoval zahraniční politice, po revoluci vstoupil do služeb diplomacie, zasloužil se o odchod sovětských vojsk z Československa

projít na článek

Německo: Ministr obrany vyhlašuje válku armádní byrokracii

(Britské_listy) Štíhlejší, rychlejší, lepší. Německý ministr obrany je pod tlakem, aby ukázal, že dokáže uspět tam, kde jeho předchůdci selhali: Snížil byrokracii a proměnil Bundeswehr v seriózní bojovou sílu, napsal William Noah Glucroft.

projít na článek

Zemřel bývalý předseda Evropské komise a jeden z otců evropské integrace Jacques Delors

Ve věku 98 let zemřel v Paříži někdejší předseda Evropské komise a francouzský ministr hospodářství Jacques Delors. Patřil mezi hlavní strůjce evropské integrace. Úmrtí oznámila agentuře AFP starostka města Lille a Delorsova dcera Martine Aubryová.

projít na článek

Mým přítelem není Orbán, ale Macron, Kurz a Schäuble. Andrej Babiš vám řekne úplně všechno

Šéf ANO objíždí kulturáky s prezidentskou talk show moderovanou Alešem Juchelkou

projít na článek

Zemřel Jaroslav Chebeň

V Banské Bystrici zemřel náš kamarád Jarda Chebeň. Dlouhá léta jsme se s Jardou setkávali na evropských a světových šampionátech veteránů. Vždy patřil mezi favority v zisku medaile. Poslední velké vítězství jsme společně oslavili na Světových hrách Master

projít na článek