Víte, co je to domov?

Víte, co je to domov? Každý si pod pojmem domov představí něco jiného. Někdo si představí malý domeček, někdo voňavou místnost, kde maminka vaří oběd, rodinný kruh a pohodu ve večerních hodinách a jiný si zase představí postel, kde si může odpočinout. Ale tak či tak, toto všechno doprovází pocit bezpečí. Již malé dětí ví, že u mámy náručí a doma se můžou cítit bezpečně. Snažíme se proto dělat maximum, aby každý to své doma měl. Děti, aby měly své postýlky a hračky, chodíme proto do práce. Snažíme se rodinu zabezpečit materiálně, jak jen to jde. Uzavíráme různá spoření, vkladní knížky, pojištění. Napadlo vás ale, co je doma vlastně nejzranitelnější? Samozřejmě to jsou okna. Okna jak do našeho domu, tak do naší duše. A uvažovali jste někdy, jak moc toto okno zranitelné je? Stačí více bouchnout například při průvanu a vysype se jako domeček z karet. A kde pak máme ten bezpečný domov? I okna s mikroventilací jdou jednoduše otevřít, a tím pádem zloději mají rej. Máme hned několik způsobů, jak svůj domov chránit více. Jednou možností jsou venkovní rolety. Chrání i proti slunečním paprskům a zároveň jsou i termoregulační. Hlavní jejich výhodou je, že mají i bezpečnostní funkci. Pokud zvolíte ručně ovládané rolety, tak jsou navrženy tak, že se v zataženém stavu lamela zastaví o vršek schránky. Pakliže zvolíte mechanické rolety, jejich bezpečnost lze ještě navýšit díky mechanickým zástrčím, zámkům či automatickým západkám v koncové lamele. Rolety heroal mají systém click stop. Jedná se o systém, který zajistí, že rolety nejdou nadzvednout. Další bezpečnostní roleta je roleta Sejfalm s třídou bezpečnosti RC2. Na výrobu této rolety byl použit extrudovaný hliník a díky tomu roleta získala certifikát bezpečnosti ve zkušebně Trezor Test s.r.o. Klecany díky tomu, že prošla zkouškami statickými, dynamickými, a i zkouškami proti vloupání. Zkoušky mají velmi zajímavý průběh. Během zkoušek se testuje odolnost lamel, ale také vodících lišt. Na lamely se hází závaží o hmotnosti 40 kg a lamela se nesmí dostat z vodících lišt. Aby se roleta vyzkoušela proti vloupání, je nasimulován útok lupiče, kde se používají šroubováky, palice, kleště. Útočník útočí na tři různá místa a roleta musí vydržet tento nápor. Díky těmto testům jsou rolety brány jako vhodné na ochranu domova. Stále neuvažujete o pořádném zabezpečení vašeho domova? Možná by byl na čase, co myslíte?

projít na článek

Jak vytvořit útulný domov? Interiérový design očima české designérky

Každý jsme jiný, a přesto všichni toužíme po tomtéž - po domovu, který nám bude blízký, a který nám bude rozumět . Domov totiž není jen prostor, je to živý organismus, odraz nás samotných.

projít na článek

Druhý domov II

Realizace projektu od 1.1.2023- 30.7.2023 Začátkem ledna 2023 Naše organizace s názvem Centrum společného zájmu z.s. zahájila realizaci projektu, podpořeného Nadaci EP Corporate Group v rámci grantové výzvy Druhý domov II. V rámci nadačního příspěvku se

projít na článek

Víte, jak správně použít ubrusové šály?

Běhoun na stůl, ubrusová šála, šerpa či středový běhoun. S takovými názvy jste se již určitě setkali, jedná se však stále o stejný produkt. Víte, jak správně se však šála na stůl prostírá? Jestli ne, máme pro vás pár tipu k nazdobení vašeho stolu.

projít na článek

Projekt Ježíškova vnoučata 2022

Centrum sociálních služeb Český Těšín, příspěvková organizace, služba domov pro seniory, se zapojilo do projektu Českého rozhlasu „Ježíškova vnoučata“. Centrum sociálních služeb Český Těšín, příspěvková organizace, služba domov pro seniory, se zapojilo do

projít na článek

Co zvyšuje šanci na prostatu?

Víte, že - Páni trpící chronickým nedostatkem spánku a sexu s největší pravděpodobností skončí s rakovinou prostaty.

projít na článek