Strava králíka domácího

Stravování králíka domácího není tak lehké, jak si většina chovatelů začátečníků představuje. Králík domácí patří mezi býložravce, a tak jsou pro jeho stravování extrémně důležité dostatečné příděly sena a zeleniny. Ale nestačí jim jen hodit seno a dát čistou vodu. I o králíka domácího, který je určený na maso, a nebo pro zpracování jeho kožešiny, je třeba se řádně starat, aby jeho maso i kožešina byly co nejkvalitnější.

projít na článek

Králík domácí a jeho nemoci

Ať už se jedná o zakrslého králíka chovaného v bytě, nebo o králíka domácího, který je chován v králíkárně pro maso a kožešinu, vždy je důležité dbát na zdraví králíka.

projít na článek

Králík domácí

Rozhodnout se pro chov králíka může být spontánním rozhodnutím, ale i zde je třeba si pořádně rozmyslet, co to bude pro chovatele znamenat. Chov králíka domácího totiž není vždy úplně jednoduchá záležitost, je potřeba králíkům věnovat čas, vědět něco o je

projít na článek

Plemena králíků

Tento článek pojednává o plemenech králíka domácího a o znacích daných plemen. V úvodu se článek také zabývá tím, co vše je možné z králíka zpracovat.

projít na článek

Ukázkové druhy malých plemen králíků

Pro malá plemena králíka domácího je typická nižší váha (zhruba kolem 3,5 kilogramu). Samice těchto plemen mají dobrou plodnost a jejich mláďata brzy (v rámci několika měsíců) pohlavně dospívají, proto je možné připustit je už zhruba na 6. měsíci.

projít na článek

Chov králíka domácího

Každý chovatel si při rozhodnutí chovat králíky musí zvolit, jak a kde své králíky bude chovat. Jestli králíky bude chovat v klecích umístěných v nějaké budově, ve venkovních králíkárnách, nebo v králičincích. Vždy je ale důležité, aby respektoval králíko

projít na článek