Španělsko zrušilo povinnost roušky v hromadné dopravě

Španělsko ukončilo ve středu 8. úno ra 2023  povinnost nošení roušky v prostředcích hromadné dopravy (taxi, autobus, letadlo, vlak, tramvaj, lanovka a pod.). R ozhodnutí vstoupilo v platnost na celém území Španělska včetně Kanárských ostrovů.  Španělská vláda v odůvodnění svého rozhodnutí konstatuje, že  zdravotní dopad C ovid-19 na zdravotní stav obyvatelstva je aktuálně nejnižší za celou dobu pandemie.

projít na článek

Španělsko si v sobotu sundá roušky. Zatím jen ve venkovních prostorách.

Španělsko  ruší povinné používání roušek na veřejných komunikacích a ve venkovních prostorech . Dekret vstupuje v platnost následující den po zveřejnění, tedy  povinnost nosit roušky končí v pátek dne 25.6.2021 ve 23:59:59. 

projít na článek

Španělsko zrušilo pro cestující z EU a Schengenu covidové kontroly

Na španělských letištích a v přístavech  již nebudou od cestujících ze zemí EU a ze zemí Schengenu  vyžadovány žádné covidové pasy či negativní testy.

projít na článek

Česká města sázejí na elektrobusy. V Kladně a Přerově se o dobíjení stará ČEZ ESCO

Elektrobusy se stále častěji prosazují v městské hromadné dopravě. Poslední důkazy dává středočeské Kladno a hanácký Přerov. Obnovou vozového parku MHD naplňují obě města svou strategii přechodu k čisté dopravě. Vozy doplňují energii v areálech dobíjecích

projít na článek

Rouška na kanárech- povinnost všude, pravidla používání

Kanárské ostrovy zavádí dnem 14.8.2020  povinné roušky nejen v uzavřených, ale i v otevřených veřejných prostorách . 

projít na článek

Exekuce za nezaplacenou pokutu

Stalo se vám, že vás chytil exekutor v hromadné dopravě a vy jste neměli platnou označenou jízdenku? Pokud nezaplatíte pokutu, tak může nastat velmi závažný problém.

projít na článek