SOUTĚŽ FINANČNÍ GRAMOTNOST

Žáci naší školy se letos opět zúčastnili soutěže Finanční gramotnost. Jejím cílem je neformálním způsobem seznámit žáky s problematikou finanční gramotnosti a tím působit preventivně především proti předlužení. Soutěž pomáhá změřit úroveň znalostí finanční gramotnosti a současně rozšíří praktické a teoretické znalosti a vědomosti žáků.   Školní kolo soutěže proběhlo on-line v měsících listopad - prosinec 2022 a zúčastnilo se ho 250 žáků 2. - 4. ročníků studijních oborů Provoz a ekonomika dopravy, Dopravní prostředky, Elektrotechnika a Autotronik.  První tři nejúspěšnější soutěžící - Jakub Folvarčný (PED3), Filip Kubiš (AU2B) a Ján Bogdán (EPE 4) postupují do okresního kola, které proběhne v lednu 2023.    Děkujeme všem za účast.

projít na článek

Soutěž Podnikám s rozumem 2023

Připojujeme se k soutěži Podnikám s rozumem 2023 Proč jsme se zapojili? Finanční gramotnost je důležité téma a studentská soutěž, které se zaměřuje na finance v podnikání naše studenty připraví na to, co všechno je může po ukončení školy čekat, a to nejen

projít na článek

Finanční gramotnost

O možnostech finančního zabezpečení pro jednotlivce i rodiny, informace o spoření, inflaci, hypotéčních úvěrech i náležitostech pracovních smluv byli informováni žáci čtvrtých ročníků v rámci programu konzultanta ProfiFP OVB Allfinanz, a.s.

projít na článek

Rozvoj podnikavosti a kreativity pro středoškoláky

V lednu a únoru letošního roku proběhly na naší škole celodenní workshopy na téma "Start podnikání aneb jak dosáhnout v životě svého" pro třetí ročník a septimu a "Finanční gramotnost" pro 4. ročník a oktávu.

projít na článek

Rybářská soutěž a benefice pro Víťu

Spolek Vrčeň uspořádal tradiční rybářskou soutěž spojenou s beneficí na léčbu Vítka Roušala. Benefice vynesla neuvěřitelných 31 824 Kč. Díky všem!

projít na článek

Technologická gramotnost

Dne 6. března 2024 se naše třída 2. A zúčastnila přednášky s názvem Technologická gramotnost. Přednášejícím byl student Elektrotechnické fakulty ČVUT. Obsahem přednášky byla témata, která hýbou společností jako Elektromobilita nebo Umělá inteligence. Rovn

projít na článek