Skopové maso se v našich zeměpisných šířkách netěší zrovna extrémní oblibě. Možná je to dáno jeho specifickou chutí a vůní.
Historie uzení spadá až do období pravěku. Je zřejmé, že podobným způsobem upravovali lidé maso před více než 80 000 lety. Uzené, zejména vepřové maso, bylo známé i na našem území. Vzhledem k tomu, že maso jedli prostí lidé zpravidla pouze v neděli, bylo
projít na článekJehněčí maso se vyznačuje řídkou, vodnatelnou, narůžovělou svalovinou s nažloutlým tukem.
projít na článekV autonomní oblasti Ning-sia na severu Číny žije národ Chuejů. Na rozdíl od svého okolí se hlásí k muslimské víře. Proto zde velkou část spotřebovaného masa představuje skopové, které se místní naučili dokonale připravovat.
projít na článekMleté maso připravujeme bezprostředně před přípravou pokrmů, a to z toho důvodu, že podléhá rychlé zkáze. Pokrmy z mletých mas jsou velmi chutné a záleží jen na tvořivosti toho, kdo je připravuje, co je z nich schopen vykouzlit. Hrubost mletí volíme podle
projít na článekHovězí maso je v české kuchyni hodně používané. Má cihlově červenou barvu a obsahuje vysoké množství železa. Můžeme ho upravovat mnoha způsoby, v celku, umleté, nakrájené na plátky nebo drobné kousky. Z hovězího masa mohou vařit jak začátečníci, tak i zku
projít na článek