Skopové maso - recepty

Skopové maso se v našich zeměpisných šířkách netěší zrovna extrémní oblibě. Možná je to dáno jeho specifickou chutí a vůní.

projít na článek

Recepty na uzené maso

Historie uzení spadá až do období pravěku. Je zřejmé, že podobným způsobem upravovali lidé maso před více než 80 000 lety. Uzené, zejména vepřové maso, bylo známé i na našem území. Vzhledem k tomu, že maso jedli prostí lidé zpravidla pouze v neděli, bylo

projít na článek

Jehněčí maso - recepty

Jehněčí maso se vyznačuje řídkou, vodnatelnou, narůžovělou svalovinou s nažloutlým tukem.

projít na článek

Fascinující Čína (video): skopové připravované způsobem typickým pro chuejský národ v autonomní oblasti Ning-sia

V autonomní oblasti Ning-sia na severu Číny žije národ Chuejů. Na rozdíl od svého okolí se hlásí k muslimské víře. Proto zde velkou část spotřebovaného masa představuje skopové, které se místní naučili dokonale připravovat.

projít na článek

Nejlepší recepty na mleté maso

Mleté maso připravujeme bezprostředně před přípravou pokrmů, a to z toho důvodu, že podléhá rychlé zkáze. Pokrmy z mletých mas jsou velmi chutné a záleží jen na tvořivosti toho, kdo je připravuje, co je z nich schopen vykouzlit. Hrubost mletí volíme podle

projít na článek

Tradiční recepty na hovězí maso

Hovězí maso je v české kuchyni hodně používané. Má cihlově červenou barvu a obsahuje vysoké množství železa. Můžeme ho upravovat mnoha způsoby, v celku, umleté, nakrájené na plátky nebo drobné kousky. Z hovězího masa mohou vařit jak začátečníci, tak i zku

projít na článek