ROZHOVOR: Chtěli byste mít přírodu neustále u sebe? Lenka šije přírodní plátěné pouzdra pod značkou The little story

Velmi si vážíme našich čtenářů i Vás, kteří se s námi dělíte o své kreativní výtvory. Motivovali jste nás k tomu, abychom s některými z Vás udělali krátký rozhovor, a také abychom rozšířili povědomí o umění. Vezmeme Vás s námi na místa plná originality. Dnes Vám představíme půvabnou Lenku, která Vás zavede do říše lesních zvířátek, jež maluje na vlastní šitá pouzdra. Nechte se inspirovat. Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace. Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila. Jmenuji se Lenka Vávrová, žiji v menší obci na jihu Moravy a pod značkou The little story tvořím už 9 let. Zdroj: The little story Představíte nám Vaši tvorbu? Co všechno děláte? Šiju především pouzdra z přírodního plátna. Na ně volnou rukou maluji motivy. Jedná se hlavně o lesní zvířata, medvědy, lišky. Občas, abych zužitkovala také nejmenší kousky plátna, které zbydou po nastříhání pouzder, ušiju taky podtácky a malé závěsné ozdobičky. S přítelem jsme také začali před pár lety vyrábět dřevěné brože a náušnice. Zdroj: The little story Můžete nám říct, jak jste se k tomu dostala? K šití jsem se dostala už při studiu umělecké školy, obor návrhářství obuvi a módních doplňků. Čím se inspirujete? Přírodou, mám několik motivů, které v průběhu let upravuji a vznikají tak nové motivy. Medvědi z mých pouzder rádi pijí čaj, a v poslední době i rádi houbaří. Zdroj: The little story Co potřebujete k výrobě a jak dlouho to trvá? Přírodní plátno, pěknou bavlněnou podšívku, výztuhu pro lepší tvar, kvalitní kovový zip, aby pouzdro vydrželo, barvy na textil, žehličku na zažehlení a šicí stroj na ušití. Pouzdra šiji zhruba po 20 kusech najednou, troufám si ale odhadnout, že vyrobit takové malé pouzdro zabere asi 2 hodiny. Zdroj: The little story Je to Vaše práce nebo záliba? Dříve bylo šití mým koníčkem, postupem času se z toho stala práce. A jsem za to ráda, že můžu dělat, co mě baví. Vyrábíte také dle přání zákazníka? Ano, často se stane, že mě někdo osloví se svým přáním. Zdroj: The little story Kde lze Vaše výrobky zakoupit? Mé výrobky jsou k prodeji na www.fler.cz/the-little-story, najdete mně i na Instagramu www.instagram.com/the_little_story_cz, a často i v kamenných prodejnách s lokální autorskou tvorbou. Chtěli byste našim čtenářům říci ještě něco, co jsme nezmínili? Chtěla bych říct, že je skvělé, že lidé kupují výrobky vyrobené v Česku, na Slovensku a podporují i malé autory. Ten zájem o ručně vyrobené věci je velký, ať už se jedná o módu, keramiku, práci se dřevem. Jsem za to moc ráda. Zdroj: The little story Článek ROZHOVOR: Chtěli byste mít přírodu neustále u sebe? Lenka šije přírodní plátěné pouzdra pod značkou The little story se nejdříve objevil na Prima Inspirace.

projít na článek

Story: Sekněte s kouřením

Časopis Story, 8.6.2015 The post Story: Sekněte s kouřením appeared first on NaturoMed - Biorezonance a frekvenční terapie.

projít na článek

Youtuberi 2.0: Lenka Polcerová

Další z inspirací přilétá od týmu Markeru CS. Jak na (sebe)reflexi ve vzdělávacích a dobrovolnických aktivitách? Lenka se tomuto tématu intenzivně věnuje v rámci své práce v organizaci INEX Sdružení dobrovolných aktivit. Vytvořili k tomuto tématu takový

projít na článek

Choose your story

Dcera, blogerka, marketérka, vedoucí na dětském táboře, podnikatelka, sestra, manažerka, přítelkyně, kolegyně, holka pro všechno. Role, který každý den hraju. Někdy se mění po týdnech, jindy v jednom dni střídám masku za maskou. A i když jsou od sebe čast

projít na článek

Chtěli byste se začít otužovat, ale nevíte, jak na to?

Chtěli byste se začít otužovat, ale nevíte, jak na to? Zajímá vás, kdy a kde je ideální čas začít? Máme pro vás odpovědi! Vše se dozvíte ve videu z našeho potoka!

projít na článek

Appliště // Na iPhone 15 už nebudou kožená pouzdra. Apple je nahradí jemnou tkaninou

Společně s novými iPhony 15 má Apple uvést také nová pouzdra. Ta už nebudou kožená, ale vyrobena z jemné tkaniny.

projít na článek