Regulární výrazy v excelu

Regulární výraz (zkracováno na regexp, regex či jen RE podle anglického regular expression) je řetězec popisující celou množinu řetězců, konkrétně regulární jazyk. Tolik Wikipedie. Nejčastější využití je vyhledávání textu nebo manipulace s textem. Pojďme se podívat na využití v Excelu.

projít na článek

Nastavení barvy a palety pomocí VBA

Barvy v Excelu a jejich kombinace pomáhají vytvářet výjimečný vzhled vaší prezentace. Někdy můžete dojít ke stavu, že vám nevyhovuje standardní barva. Pojďme se podívat, jak si namíchat vlastní barvy pomocí maker ve VBA.

projít na článek

Jak vytvořit aplikaci počasí v Excelu VBA

Řešil jsem otázku, jak získat aktuální údaje o počasí pomocí VBA. Na Internetu je řada nástrojů. Vybral jsem jednoduchou a funkční aplikaci, která zobrazí informace o počasí v zadaném městě.

projít na článek

Export pravidelných faktur

Export pravidelných faktur Na obrazovku pravidelných faktur jsme přidali možnost jejich exportu do Excelu. Zároveň přibyla informace o počtu aktivních pravidelných faktur.

projít na článek

Přizpůsobení pásu karet (Ribbon) - vlastní pás karet

Po dlouhých odkladech jsem přistoupil k přepracování pracovního doplňku, včetně vytvoření vlastního pásu karet v Excelu 2010. Vytváření vlastní karty (Ribbon) je další zkušenost, o kterou bych se chtěl s vámi rozdělit.

projít na článek

Digitální měny dle distribuce POS/POW/ICO

Pokud jste se již o kryptoměny zajímali, jistě jste potkali výrazy POS a POW, ICO, případně dalšími. Proberme alespoň ty základní. Měny typu POW Zkratka POWznamená „proof of work“, tedy výdělek za „důkaz práce“.

projít na článek