Prohlášení FITES k situaci na Ukrajině – 27.2. 2022

Český filmový a televizní svaz FITES vyjadřuje nesouhlas s agresí Ruské federace vůči mírumilovné a demokratické Ukrajině. Podporujeme veškerou vládní, nevládní i mezinárodní pomoc bránícím se Ukrajincům i jejich rodinám. Obránci Ukrajiny bojují a umírají nejen za svoji vlast, za svůj demokratický stát, ale za celý demokratický svět. I za nás. Velmi si vážíme všech odvážných projevů nesouhlasu se zločinnou válkou Vladimíra Putina, které vyjadřují vážené osobnosti ruské kultury a sportu uvnitř Ruské federace i jinde. Vnímáme s velkou nelibostí nefunkčnost a bezmoc mezinárodních institucí jako je OSN a jeho Rada bezpečnosti. Pokládáme za nanejvýš potřebné, aby došlo k jejich rekonstrukci. Země s právem veta nesmějí v Radě bezpečnosti blokovat usnesení, která se týkají jejich vlastních zločinů. Ruská federace, ale i Čína jsou dnes v příkrém střetu zájmů. Právo veta by nemělo platit v případě, že projednávaný podnět se týká zájmů nebo i zločinů člena Rady bezpečnosti. OSN nebyla založena pro to, aby na Zemi pěstovala dalšího Hitlera a zavírala oči před jeho zločiny. Rada bezpečnosti musí mít nástroje pro nastolení a udržení míru ve světě. Vladimíra Putina a jeho podporovatele je třeba postavit před mezinárodní trestní tribunál jako jiné válečné zločince, i kdyby věc měla být projednána in absentia. Kéž demokratický svět posílí a sjednotí svůj hodnotově ukotvený postoj a dokáže izolovat a potrestat agresora.

projít na článek

FITESPARTY 2022 MFF Karlovy Vary

Při příležitosti 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Český filmový a televizní svaz FITES uspořádal svoje tradiční FITES Party. Ve velmi milé společnosti proběhla debata na téma Falsum v kinematografii, které moderovali Ivan Biel a

projít na článek

SLAVNOSTNÍ UDÍLEN CEN TRILOBIT 2023

Ceny TRILOBIT udílené Českým filmovým a televizním svazem FITES za mimořádná audiovizuální díla budou vyhlášeny 21. ledna 2023. Slavnostní ceremoniál 36. ročníku předávání cen TRILOBIT se uskuteční opět jako loni v Dolních Břežanech, tentokrát v moderním

projít na článek

Prohlášení Vodňanské drůbeže, a.s.

Prohlášení společnosti Vodňanská drůbež, a.s. k potvrzení výskytu vysoce patogenní aviární influenzy na útemí ČR.

projít na článek

Bioveta školí na Ukrajině

Produktový manažer Biovety pro hormonální přípravky, MVDr. Josef Zajíc, Ph.D., se vydal na svou další cestu, aby školil veterinární lékaře na Ukrajině.

projít na článek

Bioveta partnerem XII Mezinárodního mléčného kongresu na Ukrajině

Pobočka Bioveta Ukraine se ve dnech 5.–6. 3. 2019 stala významným partnerem největší události v mlékárenském průmyslu na Ukrajině a ve východní Evropě.

projít na článek