Pomozme ptáčkům lépe přežít zimu

Na podzim se mnoho druhů ptáků stěhuje do teplých krajin a na jaře se opět vrací. Řada ptáků, ale u nás zůstává. Zima je pro ně nelehkým obdobím, budeme-li je přikrmovat, pomůžeme jim toto období lépe přečkat. Připravte ptákům krmítko. Nejlepším materiálem pro výrobu je dřevo. Krmítko můžete samozřejmě koupit hotové. Umístěte ho na klidné a nerušené místo nejméně do 1,5 metrové výšky kam se nedostanou kočky. Důležité také je, aby do krmítka nezatékalo. Krmení doplňujte pravidelně. Mělo by být co nejvíce podobné přirozené potravě. Rozhodně nekrmte ptáky žádnými zbytky z kuchyně. Do krmítka nedávejte žádné moučné a sladké potraviny. Mezi další potravu, která pro ně není vhodná, patří i strouhanka, strouhaný kokos, nevařená rýže, zbytky vánočního cukroví, těstoviny a slané potraviny. Mohli byste tím ptákům velmi uškodit. Naopak vhodným krmením jsou        sušené plody        různé druhy semen        slunečnice        mák        proso        ořechy         vločky Nejen sýkorkám se, ale zavděčíte lojovou koulí, kterou můžete velice jednoduše vyrobit doma. Na výrobu budete potřebovat: 250g rostlinného tuku, neškvařené sádlo nebo lůj. Dále semena, ořechy a sušené plody. Tuky zahřejte a vmíchejte do nich ostatní suroviny. Ještě teplou hmotu nalijte do připravených forem. Podržte v nich očka provázků, abyste po ztuhnutí mohli krmení pověsit. Jako forma se vám budou hodit zbytky skořápek od kokosových ořechů, květináčky nebo různé síťky. Lojové koule skladujte v chladu. Uschovat je můžete, ale i v mrazáku. S přikrmováním ptáků začněte už koncem listopadu. V době kdy napadne sníh, už by měli mít krmítko naplněné. V mírné zimě bez sněhové pokrývky si dokáží potravu nalézt sami. Přirozené zimní krmení jim také vyhovuje, zvlášť plody šípku nebo hlohu. Máte-li zahradu a chcete ptákům připravit přirozenou hostinu, vysaďte svídu, kalinu nebo černý bez. Tímto přírodním jídelníčkem ptáky rozhodně potěšíte. Článek Pomozme ptáčkům lépe přežít zimu se nejdříve objevil na Itgieb.

  • Web: Itgieb
  • Aktualizace: 11.7.2023
projít na článek

Jak přežít exekuci?

Rozhovor s advokátem Jiřím Klegou o tom, jaká úskalí přináší zadlužení a jak postupovat v některých případech. The post Jak přežít exekuci? appeared first on JKP Advokáti Ostrava.

projít na článek

EMS včasopise PŘEŽÍT

Rozhovor s úspěšným majitelem studia BODY EXPRESS. Osud se s Bořivojem Drastichem nepáral, přesto toho dokázal ve fitness oboru mnoho. Přečtěte si zajímavý článek. The post EMS v časopise PŘEŽÍT appeared first on Body Technology.

projít na článek

Proč ptáčkům chystat krmítka?

Když se podíváte k sousedovi na zahradu, nebo hold jdete někam na procházku, stačí i do parku, zahlédnete na stromě stoprocentně krmítka Lepaso. Vypadá jako malá budka, někdy bývá také železné s dřevěným podstavcem a podobně. Bývá umístěno zpravidla na st

projít na článek

Jak přežít svého muže

Mladá herečka Lucie se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. Příspěvek Jak přežít svého muže pochází z POUKARdesign

projít na článek

Ptačí terapie

Děkujeme všem, kteří pohybem přispěli k podpoře projektu v aplikaci EPP – Pomáhej pohybem a dopřáli našim ptáčkům nové bydlení. The post Ptačí terapie appeared first on Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace.

projít na článek