Kulajda je hustá voňavá polévka, která dokáže výborně zasytit, takže si ji můžete dát klidně jako vydatnou večeři, a ne jen jako polévku před hlavním jídlem. Základem polévky jsou houby. Použít můžete téměř jakékoliv, velice dobré jsou třeba lišky nebo praváky či křemenáče. Polévka v kombinaci se zakysanou smetanou je gastronomickým zážitkem.
Kulajda je bílá polévka, která se připravuje z vody, smetany, koření, vajíčka, kopru a brambor. Typická je svou vysokou hustotou, bílou barvou a charakteristickou chutí. Pro přípravu kulajdy neexistuje jednotný recept, který by byl univerzální. Vyskytuje
projít na článekMrkvová polévka je chuťově velmi zajímavá a ocení ji zajisté všichni gurmáni. Mrkvová polévka je vhodná jak pro malé děti, tak i pro nemocné se zažívacími potížemi.
projít na článekŠtědrovečerní, vánoční hrachová polévka se podává všude tam, kde moc nechutná rybí ;). Hrachová polévka... Příspěvek Vánoční hrachová polévka od babičky pochází z Videorecepty
projít na článekBrokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná krémovým sýrem.
projít na článekPolévka je grunt. Recepty na polévky jsou různorodé a každý si vybere z velké nabídky dle momentální chuti. Také rajskou polévku lze připravit buď tradičním způsobem, kdy jsou ve vodě vyvařeny originální suroviny, nebo ji můžeme nachystat z instantní směs
projít na článek