Petr Pavel: Nejvyšší ústavní činitelé by se měli setkávat každého čtvrt roku

Čtveřice nejvyšších ústavních činitelů by se měla setkávat pravidelně jednou za čtvrt roku, řekl nově zvolený prezident Petr Pavel po středečním setkání s předsedy obou parlamentních komor Milošem Vystrčilem (ODS) a Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) a premiérem Petrem Fialou (ODS). Pavel také uvedl, že jeho cílem není dělat samostatnou zahraniční politiku. Nejvyšší ústavní činitelé budou kroky podle něho konzultovat.

projít na článek

Petr Pavel a Andrej Babiš v první den voleb

Po poslední prezidentské debatě Českého rozhlasu, která skončila minutu před otevřením volebních místností, se oba kandidáti odebrali volit. Andrej Babiš volil v Průhonicích a Petr Pavel v Černoučku.

projít na článek

Petr Pavel potvrdil roli favorita a je nástupcem Miloše Zemana na Hradě. Zásadní otázka teď zní, co bude s Babišem

KOMENTÁŘ VRATISLAVA DOSTÁLA | Petr Pavel byl v historicky třetí přímé volbě zvolen prezidentem České republiky. Získal přes 58 % hlasů oproti 42 % Andreje Babiše při rekordní 70procentní volební účasti.

projít na článek

Ranklist 2022

Nový žebříček uvádí pořadí pilotů na základě dlouhodobých výsledků z českých i mezinárodních soutěží. Pořadí v RANKLISTU: Kubíček Petr Kostrhun Pavel Měřínský Pavel Línek David Suchý Jan Klička Petr Kličková Nikola Kostrhun Jan Kostrhun Ondřej [...]

projít na článek

Ruští sportovci na olympiádu nepatří, řekl zvolený prezident Petr Pavel

Západní společenství musí vytrvat v sankčním režimu vůči Rusku. Je to stejně důležité jako materiální a vojenská podpora. Zvolený prezident Petr Pavel to mimo jiné řekl v rozhovoru, který tento týden poskytl Deníku.

projít na článek

Jinak než minule

Sociologové jsou opatrní, ale průběh kampaně, data i situace z roku 2018 naznačují, že k vítězství má blíže Petr Pavel

projít na článek