OSVČ by se mohly zvednout odvody na pojistné na úroveň zaměstnanců

Chystá se celá řada změn a úsporných opatření, která mají snížit schodek státního rozpočtu. Některé změny by se mohly citelně dotknout také živnostníků.

projít na článek

Na vedlejšák podniká nejvíce OSVČ v historii. Co s počty udělají změny paušální daně?

Ke konci roku 2022 působilo v Česku 455 tisíc OSVČ vedlejších, jedná se o nejvyšší počet v historii. Meziročně se jejich množství zvýšilo o více než 11 tisíc.

projít na článek

Změna v žádání OČR pro osoby OSVČ - stav k 02.04.2020

Vážené kolegyně a vážení kolegové, Ministerstvo průmyslu a obchodu včera večer změnilo způsob žádání o ošetřovné na děti a závislé osoby pro OSVČ. Všechny informace jsou na webu ministerstva.

projít na článek

Dokdy musíte uhradit nedoplatek na pojistném po podání přehledu OSVČ pojišťovně?

S novým rokem přichází pro OSVČ řada povinností. Pokud nejsou v režimu pauální daně, jsou povinny podat přehled zdravotní pojiťovně. Jak dlouhá je lhůta pro uhrazení případného pojistného po podání tiskopisu?

projít na článek

Zákaznickým linkám zatím vymření nehrozí. Úroveň se v ČR zlepšuje, ale chybí lidé

Scénáře, ve kterém bude veškerá komunikace např. kvůli reklamaci probíhat výhradně online, se ještě minimálně pár let nedočkáme. V dialogu mezi spotřebiteli a firmami totiž hrají podle průzkumu společnosti Cofidis stále jednoznačně prim zákaznické linky.

projít na článek

Naše společnost MONTANA s.r.o. se v rámci Evropského sociálního fondu zapojila do programu Operační program Zaměstnanost 2014-2020.

Naše společnost MONTANA s.r.o. se v rámci Evropského sociálního fondu zapojila do programu Operační program Zaměstnanost 2014-2020. Na projekt je poskytnut finanční příspěvku Evropské Unie ve výši 85 % celkových způsobilých výdajů. Název projektu: Podniko

projít na článek