Newsletter (Leden 2014)

Změna procesních předpisů k 1.1.2014 Novelou Občanského soudního řádu, zák. č. 99/1963 Sb., účinnou od 1.1.2014 dochá-zí ke změně věcné příslušnosti soudu ve věcech ochrany osobnosti. Doposud ve vě-cech ochrany osobnosti podle občanského zákoníku a ochrany práv třetích osob, byly dle ust. § 9 odst. 2 písm. a) příslušné kraj-ské soudy. Od 1.1.2014 jsou věcně přísluš-né okresní soudy. Místní příslušnost zů-stává nezměněna, k řízení je nadále pří-slušný obecný soud účastníka, proti němuž návrh směřuje (žalovaného). V působnosti krajských soudů jako soudů prvního stupně v oblasti mediálního práva tak zůstaly spory ve věcech ochrany názvu a pověsti právnické osoby, spory vyplýva-jící z práva duševního vlastnictví a spory o Stáhnout celý newsletterThe post Newsletter (Leden 2014) first appeared on Právní služby - JUDr. Helena Chaloupková.

projít na článek

Newsletter (Leden 2013)

Nález IV.ÚS 23/05 Dalším obecným pravidlem, je, že pro zveřejnění difamačních informaci je nutné prokázat, že kritik měl rozumné důvody pro spoléhání se na pravdivost difamační informace, kterou šířil, a dále pokud prokáže, že podnikl řádné dostupné kroky

projít na článek

Newsletter LEX COVID

Dlouho očekávaný a avizovaný LEX COVID byl schválen Poslaneckou sněmovnou. To nejpodstatnější z něj a další důležité novinky zasíláme v dalším newsletteru. Newsletter LEX COVID loans rents_Covid-19_CZ_EN The post Newsletter LEX COVID appeared first on bvl

projít na článek

NEWSLETTER FLASH: PROGRAM ANTIVIRUS

Dovolujeme si Vám poslat přehledný návod, jak se rychle zorientovat v podmínkách již schváleného programu “Antivirus”. Newsletter Flash_Employers_Covid-19_Antivirus_CZ_EN_02.04.2020 The post NEWSLETTER FLASH: PROGRAM ANTIVIRUS appeared first on bvlaw.cz.

projít na článek

AM Guide newsletter subscription

Sign up to receive the AM Guide newsletter. Stay informed of our latest innovations, top news stories, events and more.

projít na článek

Dubnový NEWSLETTER, aneb stále se něco děje

Přečtěte si dubnový NEWSLETTER The post Dubnový NEWSLETTER, aneb stále se něco děje appeared first on ČESKÁ MANAŽERSKÁ ASOCIACE.

projít na článek