Nástrahy dospívání – prevence patologických jevů

V pátek 12. 5. se konala beseda se studenty 1. E a naší školní psycholožkou Mgr. Lisníkovou. V současné době sledujeme v médiích informace o závažných patologických jevech u mladistvých, jako jsou např. útěky z domova, anorexie a násilí. Tyto problémy následně ovlivňují celou společnost.

projít na článek

Poruchy přijmu potravy – preventivní program

V průběhu měsíce listopadu 2023 jsme v rámci prevence sociálně patologických jevů pro naše žákypřipravili program s tématikou poruch příjmu potravy, duševního zdraví a bodyshamingu, který pronás realizovalo Centrum Anabell.Na programu si žáci v rámci brai

projít na článek

Tercie a kvarta na dni prevence

„Účinná prevence je nejlepší péče,“ zněl nápis na plakátě v čekárně mého dětského lékaře. Letos jsem si na něj opět vzpomněla, když jsme se studenty nižšího gymnázia procházeli Kancnýřovým sadem na Dni prevence pořádaném Zdravým městem Dačice.

projít na článek

Prevence má smysl

Během dubna se všechny třídy nižšího gymnázia zúčastnily čtyřhodinového programu na téma rizikového chování na internetu. Proč? Protože prevence má smysl. To je mimochodem motto organizace Acet, které pro nás program pořádala.

projít na článek

Prevence proleženin (dekubitů)

Proleženiny jsou nepríjemnou komplikací zdravotního stavu. Postiženým osobám pusobí stres a bolest. Ackoli se jim nelze vždy zcela vyhnout, existují zpusoby, jak jim predcházet (vhodnými opatreními se jim lze až v 95% prípadu vyhnout). Otevřít příručku Th

projít na článek

Certifikáty z cambridgeských zkoušek

Certifikát zkoušky FCE dokládá, že jeho vlastník umí v angličtině vyjadřovat své názory, předkládat argumenty, uvádět výhody i nevýhody různých jevů a hodnotit je z odlišných perspektiv, a to jak v ústním, tak písemném projevu. Kdo ho letos získal?

projít na článek