Nad Kyjevem sestřelili několik balonů. Poslali je slídit Rusové, tvrdí Ukrajina

Nad Kyjevem bylo zjištěno asi šest ruských balónů. Ukrajinská obrana podle městské správy většinu z nich sestřelila. Balóny mohly podle úřadů nést mimo jiné průzkumné zařízení. Podle mluvčího ukrajinského letectva se kvůli balónům rozezněly v Kyjevě sirény varující před hrozbou vzdušného útoku.

projít na článek

Rusové bourají místo činu, ukázal Kyjev video divadla, kde zemřely stovky lidí

Ukrajina zveřejnila záznamy, na nichž Rusové bourají ruiny divadla v Mariupolu, ve kterém přišly na začátku války o život stovky lidí. S demolicí začaly ruské síly už v prosinci loňského roku, píše stanice BBC.

projít na článek

Proč by měl Západ zvýšit pomoc Ukrajině

(Britské_listy) Rusko stupňuje svou kampaň terorizování Kyjiva. Ale Rusové, přes všechno své chvástání, jsou nyní v defenzívě a pravděpodobně tam zůstanou – pokud Ukrajina ze Západu dostane zbraně, které potřebuje, napsal Tom Nichols.

projít na článek

Balóny nad Rozkoší 2022

V termínu 1. až 4. září 2022 byla uspořádána fiesta horkovzdušných balonů v okolí vodní nádrže Rozkoš u České Skalice. Fiesty se zúčastnilo 30 horkovzdušných balonů z České Republiky. Na plánu bylo uskutečnit celkem 6 [...]

projít na článek

Ukrajina kvůli Rusku zvažuje bojkot olympiády, Česko by uvítalo variantu startu pod neutrální vlajkou

Ukrajina bude nadále a intenzivně přesvědčovat lídry sportovních federací, aby zachovali současné sankce a kvůli invazi nedovolili startovat Rusům a Bělorusům v soutěžích, potažmo kvalifikacích a na olympijských hrách v Paříži. Český olympijský výbor bojk

projít na článek

Západ posílal Putinovi víc a víc peněz. A teď se všichni diví, že Rusové neprotestují

S moskevským sociologem Grigorijem Judinem o válce na Ukrajině a mezinárodní budoucnosti Ruska

projít na článek