Může Vám exekutor zabavit zvíře, postel nebo dětské hračky?

Dostali jste se do finančních potíží a obáváte se návštěvy exekutora a zabavování vašich věcí? Chcete vědět, co vše vám může exekutor zabavit a co vám musí ponechat? Prozatím je v této oblasti několik nejasností, a to by měla upravit novela občanského soudního řádu, která byla schválena poslanci. V této novele je jasně vypsáno, které věci budou vyjmuty z výkonu rozhodnutí prováděného exekutorem. Patří mezi ně například pračka, lednice, sporák, ale i dětské hračky a domácí zvířata.

projít na článek

Nezabavitelné životní minimum v roce 2017

Každý rok se mění podmínky, které upravují exekuční pravidla. Nyní je to částka životního minima, kterou vám exekutor nemůže zabavit. Letos se naopak od minulých let tato částka snižuje, to znamená, že vám exekutor může ze mzdy sebrat více peněz.

projít na článek

Exekuce: co nelze zabavit podnikateli

Dlužníky v exekuci jsou velmi často i podnikatelé. Co v praxi znamená, že dlužícímu podnikateli nesmí zabavit exekutor?

projít na článek

Jak odvrátit provedení exekuce nemovitosti?

Dostali jste se do finančních nesnází a hrozí Vám exekuce? Říkáte si, že toho k zabavení moc nemáte, mysleli jste i na nemovitost, kterou vlastníte? Ano, samozřejmě, exekutor může zabavit nejen Váš majetek či obstavit Vaši mzdu, ale může také zabavit vaši

projít na článek

Co Vám může a nemůže exekutor zabavit?

Možná jste se ocitli v situaci, kdy nemáte na splácení svých dluhů. Už jste nezaplatili 2 měsíce a víte, že vaše absence splátek bude přetrvávat? Vaši situaci hlavně řešte, nestrkejte hlavu do písku před svými problémy. To je to nejhorší, co byste mohli u

projít na článek

Exekuce nemovitosti

Dlužíte opravdu velkou finanční částku a vlastníte nemovitost? Pak může nastat chvíle, kdy exekutor nařídí prodej vaší nemovitosti formou dražby. Kdy tedy může exekutor a za jakých podmínek prodat vaši nemovitost?

projít na článek