Maticové vzorce III

Nebaví vás neustále měnit oblasti, které má Excel sčítat, zkuste maticové vzorce ve spojení s funkcemi NEPŘÍMÝ.ODKAZ a ODKAZ.

projít na článek

Maticové vzorce II.

Maticové vzorce dokáží jednoduše sčítat hodnoty podle mnoha kritérií nebo zjišťovat počet hodnot, které zadaným kritériím odpovídají. Jejich použití je navíc velice jednoduché a universální.

projít na článek

Maticové vzorce I.

Maticové vzorce jsou některými uživateli neprávem odmítány, ačkoliv dokáží jednoduše řešit komplikované problémy. Přitom je velice jednoduché pochopit jejich konstrukci a získat mocného pomocníka při řešení rozličných excelovských úkolů.

projít na článek

Jak vytvořit kalendář pomocí jediného maticového vzorce

Na stránkách John Walkenbach's Excel site je uveden pěkný příklad na vytvoření aktivního měsíčního kalendáře pomocí jediného maticového vzorce.

projít na článek

Tajemství investiční psychologie, které vám brání v bohatství: 3 druhy zkreslení, které nás připravují o pořádné zisky

Jako lidé, obchodníci a investoři se musíme často potýkat s nefunkčními vzorci chování, které nám nejenže ztěžují život, ale mnohdy nás připravují i o peníze. Některé nefunkční vzorce si přinášíme z ranného dětství, některé jsou okoukány z našeho okolí a

projít na článek

Obchodujeme Elliotovy vlny na forexu

Definice Elliotových Vln V roce 1920 vytvořil Ralph Nelson Elliot teorii Elliotových vln pro akciový trh. Elliot si uvědomil, že akciový trh se obchoduje v opakujících se cyklech v reakci na investory a vnější faktory. Zjistil, že vzestupné a sestupné výk

projít na článek