Výroba domácího džemu nebo marmelády není žádná věda. Stačí se držet jednoduchého postupu a osvědčených rad. Čistota základem všeho Základem dobré a kvalitní marmelády kromě čerstvého ovoce, jsou dobře umyté sklenice, které před samotným použitím ještě propláchněte, tím se zbavíte zbytků čisticího prostředku. Pokud chcete mít sklenice opravdu pečlivě sterilizované, není nic jednoduššího, než je nechat tzv. vyvařit, tímto způsobem byste měli postupovat, i co se týká víček. V dobách, kdy neexistovaly saponátové přípravky, se k vyplachování sklenic používal alkohol (pro trošku jinou chuť lze alkohol přidat přímo do marmelády).Jak postupovat při samotném vaření Pokud k ovoci přidáte cukr, je nutné v průběhu vaření směs promíchávat, aby se nepřichytila, chuť džemu by pak nemusela být nejlepší. V průběhu varu odebírejte lžící pěnu, která vzniká a způsobila by pozdější zakalení.Kvalitní ovoce základem všeho Jen opravdu kvalitní marmeládu získáte při použití opravdu kvalitního a chemicky neošetřeného ovoce (jahody, maliny, broskve, meruňky). Další přísadou směsi jsou želírovací přípravky a cukry, které zajistí ztuhnutí směsi. Pokud přidáte trošku alkoholu, ten dokáže marmeládu nejen zakonzervovat, ale dodat jí i specifickou příchuť), nesmí se to však přehánět, jinak by se mohlo stát, že marmeláda neztuhne. Po přidání želírovacího přípravku směs už déle nevařte.Když je džem hotový Jednoduchou zkouškou zjistíte, zda je džem hotový a připravený k plnění do sklenic. Malou lžičkou odeberte trošku zavařeniny a nalijte do misky nebo na malý talířek. Během krátké chvilky by měl vychladnout a ztuhnout. Pak už stačí jen naplnit sklenice, uzavřít dobře sterilizovaným víčkem a otočit tak, aby byly dnem nahoru. Sklenice s marmeládou řádně označte podle druhu ovoce a hlavně měsícem a rokem výroby, i když to možná bude zbytečné, neboť domácí džem jistě velmi rychle zmizí. Článek Marmeláda s láskou dělaná se nejdříve objevil na Trekview.
Předmět:angličtinaAutor:Laura RůžičkováTyp souboru:Prezentace PPTX Stáhnout [2.26 MB] Obsah prezentace:Prezentace je dělaná v anglickém jazyce. Obsahuje krátký popis samotné osobnosti a hlavní důvody proč mu byla udělena Nobelova cena.
projít na článekArtur Štaidl (27) se po dlouhé době objevil ve společnosti. Nenechal si ujít premiéru muzikálu Bídníci v GoJa Music Hall. Syn Ivety Bartošové (†48) a Ladislava Štaidla ale nedorazil rozhodně sám. Doprovodila ho staronová známost. celý článek na super.cz T
projít na článekMarmeláda je pokrm, který má v kuchyni více využití. Kromě mazání na chleba, který s ní děti milují, ji můžete využít k pečení, ale i dělání sladkých pokrmů k obědu, jakými jsou například palačinky nebo ovocné knedlíky. Je to také skvělé ochucovadlo do ka
Proč jsou šípky oblíbené, zejména v přírodním lékařství a jako doplněk pro naše zdraví? Je to z toho důvodu, že se v nich nachází velké množství vitamínu C. A to dokonce více, než v pomerančích nebo jiných citrusech. Tím pomáhají našemu imunitnímu systému
Neexistuje sport pro zdravé a sport pro postižené, je jen pohyb, který děláte s láskou nebo bez ní! To je základní myšlenka, se kterou na jihu Čech už pozítří odstartuje letošní ročník 24hodinového outdoorového víceboje Generali Survival 2014.
projít na článek