Lečo s moravskou klobásou

Lečo je pokrm původně z Maďarska, ale jeho obměny nalezneme jak v Rumunsku, Bulharsku, Řecku, tak i u nás. Lečo je nesmírně zdravý a hlavně laciný pokrm, který uvaříte takřka kdykoliv, pokud máte v lednici alespoň trochu zeleniny – rajčata, papriku a nějakou tu cibuli.

projít na článek

Zavařené lečo s klobásou

V Maďarsku, Polsku, i v Česku a na Slovensku je lečo považováno za tradiční jídlo a je velmi oblíbené ve střední Evropě, zejména v horkých letních měsících, kdy na vaší zahradě najdete lahodná rajčata a papriky, pokud budete mít štěstí, nebo alespoň je se

projít na článek

Lečo

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K jeho přípravě je třeba hlavně paprika, rajčata a cibule. U nás se lečo připravuje především v době, kdy je dostatek zeleniny na zahrádce, protože tak dochází k jejímu rychlému zpracování.

projít na článek

Lečo na zimu bez cibule

Lečo, řeklo by se, že je typické pro maďarskou kuchyni, ale jeho původ je ve skutečnosti v Srbsku. Lečo si oblíbili v mnoha zemích. Z tohoto důvodu jsou pravidla jeho přípravy odlišná. Ingredience, dokonce i jejich konzistence, se od sebe liší. Nabízíme n

projít na článek

Recept na lečo

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni, ale v Čechách se vaří také velmi často, a to hlavně pro svou rychlou a snadnou přípravu, k níž je zapotřebí jen paprika, rajčata a cibule, případně jiné suroviny – vždy záleží na vaší chuti a fantazii. Paprika

projít na článek

Fazolová polévka s klobásou

Na sádle orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, zaprašíme moukou a usmažíme světlou jíšku. Necháme v ní rozpustit papriku a po částech zalijeme vývarem. Přidáme na drobné kousky nakrájené cukety, papriky, cherry rajčátka, mrkev, brambory, nasypeme

projít na článek