Kdo je exekutor a jeho činnosti

Exekutor vykonává exekuce podle exekučního řádu. Jde o svobodné právnické povolání. Exekutoři jsou zavázáni Exekutorské komoře.

projít na článek

Nezabavitelné životní minimum v roce 2017

Každý rok se mění podmínky, které upravují exekuční pravidla. Nyní je to částka životního minima, kterou vám exekutor nemůže zabavit. Letos se naopak od minulých let tato částka snižuje, to znamená, že vám exekutor může ze mzdy sebrat více peněz.

projít na článek

Exekuce nemovitosti

Dlužíte opravdu velkou finanční částku a vlastníte nemovitost? Pak může nastat chvíle, kdy exekutor nařídí prodej vaší nemovitosti formou dražby. Kdy tedy může exekutor a za jakých podmínek prodat vaši nemovitost?

projít na článek

Exekuce: pokud zaplatíte za dlužníka, exekutor Vám peníze nevrátí

Mylně se domníváte, že pokud zaplatíte za dlužníka exekutorovi, aby Vám nezabavil Váš majetek, který by předmětem exekuce být neměl, že Vám exekutor nebo věřitel Vaše peníze vrátí. Peníze můžete soudně vymáhat pouze na dlužníkovi.

projít na článek

Exekuce na družstevní byt

Dříve exekuce na družstevním bytě nepředstavovala žádný problém, teď Vás exekutor může připravit o střechu nad hlavou. Toto vyplývá z novelizace zákona č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád). (více )Příspěvek Exekuce na

projít na článek

Co Vám může a nemůže exekutor zabavit?

Možná jste se ocitli v situaci, kdy nemáte na splácení svých dluhů. Už jste nezaplatili 2 měsíce a víte, že vaše absence splátek bude přetrvávat? Vaši situaci hlavně řešte, nestrkejte hlavu do písku před svými problémy. To je to nejhorší, co byste mohli u

projít na článek