Kanárské ostrovy čekají letos více než 10 milionů turistů

Statistici  zveřejnili   údaje  za leden a únor, z nichž vyplývá, že za tyto dva měsíce Kanárské ostrovy navštívilo 1,72 milionu turistů a že únor s 968 000 zahraničními turisty již se přiblížil  předpandemické „normální“ úrovni. Velmi nadějné jsou předběžné výsledky za březen , které hovoří o prolomení hranice jednoho milionu turistů. 

projít na článek

Kanárské ostrovy předstihly v počtech turistů i Katalánsko

Kanárské ostrovy navštívilo v únoru letošního roku celkem 1,18 milionů zahrančních turistů, což je meziročně o 6,2% více. Nejvíce návštěvníků přijelo z Velké Británie ( 33,6%), na druhém místě jsou severské státy (22%). Počet Čechů mírně poklesl. 

projít na článek

Kanárské ostrovy přivítaly v roce 2018 celkem 15,55 milionu turistů

Kanárské ostrovy navštívilo v uplynulém roce celkem 15,55 milionu turistů, tedy o 417.610 méně než v roce 2017, což představuje meziroční pokles o 2,6 procenta. Tyto údaje zveřejnil dnes Kanárský statistický institut (ISTAC).

projít na článek

V červenci přiletělo na kanáry 1,1 milionu turistů

Jen za červenec navštívilo Kanárské ostrovy o 4% více turistů než v červenci předchozího roku. Na všech sedm ostrovů tak v tomto měsíci dorazilo ze zahraniční 1,1 milionu turistů.

projít na článek

Kanárské ostrovy přivítaly v dubnu 1,1 milionů zahraničních turistů

Kanárské ostrovy v dubnu přivítaly 1,1 milionů zahraničních turistů a umístily se v celošpanělském  měřítku na druhém místě po Katalánsku.

projít na článek

Kanárské ostrovy lákají miliony turistů, růst nepřestává

V říjnu letošního roku přijelo na Kanárské ostrovy o 3,1% více turistů, než ve stejném měsíci loňského roku. Celkem se přes Atlantik vydalo za sluncem a plážemi 1.309.652 zahraničních návštěvníků. 

projít na článek